Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gece ekiplerine iştirak ederek, çalışmaları yerinde izledi ve Kıranardı ile Hisarcık Bölgesinde yer alan işçilere baklava ikram etti.
Kar ile mücadele ekiplerinin 3 vardiya halinde çalışmalarını yürüttüklerini ve planlamanın sonbahar aylarında yapılarak listelendirildiğini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Kar yağışı ve buzlanma ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Melikgazi merkezinde kapalı yol yok ve belediye ekipleri, kendi olanakları ve ayrıca kiralanan dozer, greyder ve kamyonlar ile karla mücadele ederek, yolları açık tutmaya çalışıyoruz. Battalgazi Bulvarı, Erciyes Caddesi ile Hisarcık, Kıranardı, Gesi, Turan gibi eğimli yolları bulunan bölgelerde greyder ile tuz serpme araçları bulunduruyoruz. Vardiyalı tuzlama ekipleri de ana yollarda tuz serpme çalışmalarına aralıksız devam ettiriyor. Şehrimizin eğimli ve tipiye maruz olan 12 noktasında mobil ekipler yani o bölgelere hizmet verecek özel ekipler oluşturuldu. Kesintisiz hizmet devam ediyor" diye konuştu.
Daha önce organize ve koordine edilen ekiplerin vardiya usulü çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Büyükkılıç, özellikle ana cadde ve bulvarlarda, eğimli yollar ile okul, hastane ve belediye otobüs güzergâhlarında tuzlama çalışmalarının yapıldığını kaydetti.
Büyükkılıç, vardiya ekiplerinde 22 kepçe, 16 tuzlama aracı ve 13 kepçenin yer aldığını ve toplam 223 çalışanın görev yaptığını sözlerine ekledi.
(MFT-AÖ-Y)

10.01.2013 15:06:46 TSI

Editör: Wan Haber