Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 23 Ocak Çarşamba gününü, Perşembe'ye bağlayan gecenin Mevlit Kandili olması sebebi ile İldem Bölgesinde bulunan Zeki Soygüllüce camisinde bölge halkı ile beraber Mevlit Kandilini beraberce idrak ettiler.
İslam âleminin bu gece; Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) 'nin dünyaya gelişini, âlemleri şereflendirdiği, nurlu vücudunun dünyaya intikal ettiği Veladet Kandilini kutladığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Melikgazi Belediyesi olarak Mevlit Kandilinde İldem Zeki Soygüllüce camisinde okunan Mevlit'e hep beraber idrak ettik. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, diye bir söz vardır, bu söze istinaden geleneklerimizde bulunan ikram etme ve paylaşma gereği bizde cami ve bölge halkına şeker ikramında bulunduk" dedi.
Peygamber Efendimiz Rebiuvlevvel ayının 12. gününde dünyaya teşrif ettiğini ve bu itibar ile bu ayın 12. gecesi Hicri senesinin ilk kandili hatırlatan Başkan Büyükkılıç, Peygamberimiz (S.A.V) 'in teşriflerinin 1.442 'nci yılının idrak edildiğini ve bu gecenin manevi zenginliğinden istifade etmek üzere ellerin dua için açıldığını kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, bu gece İldem Cami cemaati ile birlikte olduklarını ve dualarla birlik, beraberlik,barış ve sevgi dolu bir dünya için dua ettiklerini sözlerine ekledi.
(AÖ-Y)

24.01.2013 12:27:04 TSI

Editör: Wan Haber