Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Belediye Meclisi'nde alınan kararların, ilçenin gelişmesi için büyük önem arz ettiğini ifade ederek, ''Meclisimizde alınan kararlar, hizmet olarak yansıyor'' dedi.
Melikgazi Belediye Meclisi, 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden 2013 yılı Ocak ayı meclis toplantısını yaptı. Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, önceki dönem komisyonlarda görev alan Meclis Üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, yeni seçilen Meclis Komisyon üyelerine görevlerinde başarılar diledi.
Büyükkılıç, "2012 yılında gerçekleştirilen hizmet ve yatırımlarla adeta ilçeyi yenileyerek yeni bir imaj kazandırdık. Kentsel Dönüşümü 15 yıldır başarı ile uygulayan belediyemiz, yine 2012 yılında 260 daireyi hak sahiplerine teslim ederken, 440 sosyal konutun temelini attı. Kentsel dönüşümdeki çalışmalarımız ile Melikgazi modern ve sağlıklı bir şehirleşme ve gelişme göstermiştir. Çünkü çok katlı her türlü donanımı tamamlanmış binaları inşa ederken aynı zamanda yıllar önce sağlıksız, plansız ve her türlü alt yapıdan noksan olan mahalleleri de ortadan kaldırıyoruz'' diye konuştu.
2012 yılı içerisinde Hisarcık, Kıranardı, Gesi, Mimarsinan, Turan, Gürpınar, Büyükbürüngüz gibi yeni bağlanan yerleşim alanındaki yatırımlar ve hizmetler ile bu bölgelerin şehir merkezinde hizmetin aynısı almaya başladığını kaydeden Büyükkılıç, ''Dolayısı ile yeni bağlanan bu bölgeler, 3 yıl gibi kısa sürede Melikgazili olmasının farkını yaşamaya başladılar'' dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, mecliste alınan kararların geleceğe dönük, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ve koordineli olması neticesinde, Melikgazi'nin örnek ve referans bir belediye çalışmasını sergilediğini ve meclis kararlarının ilçeye hizmet olarak yansıdığını sözlerine ekledi.
Meclis gündeminde 13'ü ek olmak üzere toplam 29 gündem maddesi görüşüldü. Bu maddelerden 9'u idari, 4'ü mali ve 16'sı imar konusu olup, ilgili komisyonlarca görüşülerek karara bağlandı.
Melikgazi Belediye Meclisinin 2. gündem maddesi olan Denetim Komisyonu üye sayısının belirlenmesi ve seçiminin yapılması maddesinde, üye sayısının 5 olması kararlaştırılırken gizli oylama sonucunda da Denetim Komisyonu üyeliklerine; Rıdvan İlkaya, Nuri Özköse, Adnan Hüsrevoğlu, Özgül Ayhan ve Nusret Uğurlu seçildiler. Gündemin 3. maddesi olan ihtisas komisyonu üyeliklerine seçimler yapıldı. Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine Hamdi Merkezo, Hayriye Sözduyar, Kahraman Avcı, Erhan Köklü, Yılmaz Üçkan, İmar Komisyonu üyeliklerine A.Serdar Altuntuğ, Cengiz Şahin, Sinan Taşpınar, Orhan Gözel ve Ahmet H. Kürtüncü,
Hukuk Komisyonu üyeliklerine Mehmet Savruk, Mehmet Berk, Özgül Ayhan, Kahraman Avcı ve Venhar Pakırdaşı seçilirken, Çevre Sağlık ve Eğitim Komisyonu da Mehmet Berk, Hayriye Sözduyar, Veysel Bayar ve A.Hilmi Kürtüncü'den oluştu.
(ZB-Y)

07.01.2013 17:38:53 TSI

Editör: Wan Haber