Melikgazi Anaokulu, yok olmaya yüz tutmuş değerleri korumak ve bu değerleri çocuklara kazandırabilmek amacıyla, ''Yaşayan Değerler ve Karakter Eğitimi'' başlattı.
Melikgazi Anaokulu Müdürü Suzan Sarı, yaptığı açıklamada, ''Değerlerin öneminin arttığı şu günlerde, yok olmaya başlamış olan değerlerimizi korumak ve çocuklarımıza bu değerleri kazandırabilmek amacıyla kurum olarak bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirmeyi seçtik ve bu doğrultuda "Değerler Eğitimi"ni bir diğer adıyla "Karakter Eğitimi"ni başlattık'' dedi.
Sarı, küreselleşen dünyada, kişisel dinamiklerin her gün daha da önem kazandığının yadsınamaz bir gerçek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Kendisiyle barışık, mutlu, başarılı yaşamın sırrı sınav başarısından çok, etik değerlerin, duyguların, sağlıklı iletişimin anlaşılması ve uygulanmasıyla olasıdır. Kişilerin bunları gerçekleştirebilmesi için gerekenler öğretilebilir. Etik değerleri bilen ve bu değerlere sahip olan kişiler yaşamda başarı kazanmış kişilerdir. Ayrıca, etik değerleri bilmek ve onlara sahip olmak doğrudan sınav başarısını da olumlu etkiler. Karakter eğitimi programı diğer adıyla 'Etik Değerler' programıdır. Araştırmalar düşünceli, saygılı, güvenilir, adil, sorumlu, kısacası iyi insanların yaşamda daha başarılı olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, etik değerlerin eğitimi, okullarda en az matematik ve Türkçe eğitimi kadar önemli ve gereklidir.''
Etik değerleri önemsemeyen ve bu değerlere uymayan çocukların yetişkin olduklarında iş, aile ve sosyal yaşamlarının iyi gitmediğinin araştırmalar sonucu ortaya çıktığını ifade eden Sarı, ''Kısacası etik değerlerin eğitimi yaşam boyu gereken bir eğitimdir. 'Yaşayan Değerler ve Karakter Eğitimi' bireyin kendisine ve topluma yararlı olacak temel değerleri kazandırma eğitimidir. Karakter Eğitimi bireyin kendi kendini tanımasını, kendi ile uyum içinde olmasını, düşünüş ve hareketlerinde tutarlı olmasını sağlayan özelliklerin kazandırılması için öğrenme ortamlarının yaratılmasıdır. Yaşayan Değerler ve Karakter Eğitimi'ndeki amaç, öğrencilerin iç motivasyonlarını geliştirmelerine, neyin doğru olduğuna yönelik yorum yapmalarına ve bunu davranışa dökmelerine olanak sağlanmasıdır. Yaşayan Değerler ve Karakter Eğitimi ile çocuklarımıza toplumsal değerlerinin kazandırılmasının yanı sıra yaratıcı düşünme, sebep sonuç ilişkisi kurabilme, problem çözme gibi becerileri de kazandırmayı hedefliyoruz'' dedi.
(ZB)

27.12.2012 13:12:08 TSI

Editör: Wan Haber