İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ve EBAN Yönetim Kurulu Üyesi Baybars Altuntaş, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan 'Melek Yatırımcılar ve Girişimciler Zirvesi' öncesinde basın açıklaması yaptı.
Avrupa Melek Yatırım Ağı (EBAN), 11. Kış Zirvesi kapsamında 20 ülkeden yaklaşık 200 melek yatırımcıyı İstanbul'da bir araya getiriyor. Melek Yatırımcılar ve Girişimciler Zirvesi 17-18 Ocak tarihlerinde İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin Eminönü kampüsünde gerçekleştirilecek. 20'nin üzerinde ülkeden 200'den fazla yabancı yatırımcı ve girişimcinin katılacağı, 40'ın üzerinde yerli ve yabancı birlik başkanının sunum yapacağı zirvenin ana teması 'Başarılı Çıkış Stratejileri' olacak.

"MELEK YATIRIM ÖRNEKLERİ TARTIŞILACAK"
İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, "20 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcının yer alacağı zirvede 'melek yatırımcılık', teorik ve analitik çerçevede tartışılacak. Hem uygulama ve iş modellerinin ele alınacağı, bir taraftardan da başarılı melek yatırım örneklerinin tartışılacağı, mutlaka olması gereken melek yatırımcı konseptinin kamu ile de ilişkilerinin ele alınacağı bir zirve olacak. Başarılı çıkış stratejilerini tartışacağız. Bunun anlamı, ulusal düzeyde yeteneklerini, bilgi birikimlerini, tecrübelerini küresel hale getirmek için nasıl bir yöntem izlenmesi gerektiğidir. Bu seneki zirvenin en önemli konusu bu olacak. Türkiye'deki girişimcilerimizin, iş adamlarımızın kendi işlerini küresel hale getirmek için nasıl bir yöntem izlemeleri gerekir, bunlar tartışılacak" dedi.
Prof. Dr. Ekren, "Mutlaka iş dünyasıyla, yatırımcılarla girişimcilerle ilişki içinde olacak bir süreç. Melek yatırımcılık konseptinin üniversitelerle ilişkisi var. Üniversiteler, melek yatırımcıların ister iş dünyasıyla ister kamu otoritesi ile olan ilişkilerinde önemli bir arayüz oluyor. Ülkemizde öğrencilerimizin, gençlerimizin, iş adamlarımızın girişimcilik adı altında ortaya koyacakları yenilikçi, inovasyon, istihdam, üretim, katma değer sağlayan bütün düşünce ve uygulamalarını karar ve fikirlerini en azından sermaye desteği verecek bir yapı oluşturulacak" diye konuştu.

"GENÇLERİN FİNANSMANA İHTİYACI VAR"
EBAN Yönetim Kurulu Üyesi Baybars Altuntaş ise, "Gençlerin üretmiş oldukları iş fikirleri var. İş fikirleri çok güzel tutacak ama finansmana ihtiyaçları var. Başlangıç sermayesi olarak bu finansman, mikro finansman dediğimiz 10 bin dolar ile 500 bin dolar arasındaki rakamlar. Avrupa Komisyonu'nun üzerinde çalıştığı nokta da 500 bin dolarla 3 milyon dolar arasındaki rakamlar için sermaye bulma işini nasıl kolaylaştırabiliriz. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan bu zirveye 20 ülkeden 42 konuşmacı geliyor. Konuşmacıların odaklandığı nokta '20 bin dolar yatırdık, 30 bin dolar yatırdık'. Fakat biz ikinci raunt finansmanı, yani 50 bin dolar yatıran bir girişimcinin iş fikrini nasıl silikon vadisine götürüp, girişim sermayesi fonlarına satabiliriz; bu yılki ana tema bu."
(İHA-OK-E)

16.01.2013 14:51:25 TSI

Editör: Wan Haber