Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hayırseverlerin hizmetlerinin teşviki ve değerlendirilmesi konusunda eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten bilgiler aldığını belirterek, "Onun da desteğiyle, hayırsever vatandaşlarımızın inisiyatiflerinin önünü açacak tedbirler alarak bu eserleri olabildiğince çoğaltmaya çalışacağız" dedi.
Melek İpek İlköğretim Okulu'nun Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesi dolayısıyla düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve Melek İpek katıldı. Bakan Avcı, törende yaptığı konuşmada, hayırseverlerin hizmetlerinin teşviki ve değerlendirilmesi konusunda eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten bilgi aldığını belirterek, "Onun da desteğiyle, hayırsever vatandaşlarımızın inisiyatiflerinin önünü açacak tedbirler alarak bu eserleri olabildiğince çoğaltmaya çalışacağız" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik ise, "Bugün adeta bizim düğünümüz. 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ikinci yarıyılının başında gerçekten böyle muhteşem bir okulun açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi. İpek ailesinin okul ve yurtlar yaptırdığını hatırlatan Çelik, merhum Ali İpek'in de bir eğitim gönüllüsü olduğunu söyledi. Çelik, geçmiş dönemlerde ilkokullarda okutulan "Cin Ali" tiplemesinin Ali İpek'e ait olduğunu belirterek, bunun çocuklara miras olarak kaldığını dile getirdi.
Milli Eğitim Bakanı Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Ankara Valisi Yüksel ve Melek İpek düzenlenen törende, ikinci yarıyıl için ders zilini çaldı. Melek İpek İlköğretim Okulu'nun Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesi dolayısıyla düzenlenen töreninin ardından okul dersliklerini gezen Bakan Avcı, bir öğrenciyi kucağına alarak 'İstiklal Marşı'nı okuttu.
Maliye Bakanı Şimşek, yapılan açılış konuşmalarının ardından Bakanlar Kurulu'na yetişmek üzere tören alanından ayrıldı. Tören alanında bulunanlara bedava döner-ekmek, ayran ve lokma dağıtıldı. Okulun çevre düzenlemesinin ise Gölbaşı Belediyesi tarafından yapıldığı belirtildi.
(EY-CC-Y)

11.02.2013 13:00:53 TSI

Editör: Wan Haber