Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, MEL-MEK tarafından açılan mesleki ve sanat kurslarının 2013 yılı ilkbahar dönemi kayıtlarına başlanıldığını bildirdi.
Büyükkılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bilgisayar, Temel ve Orta seviye İngilizce, Bilgisayarlı Muhasebe, Osmanlıca, Diksiyon gibi derslerin yayında özellikle hanımlar için Cilt bakım, Çocuk ile Hasta Bakımı, İğne Oyası, Makine Nakış, Aerobik fitness, Hazır Giyim, Ev Yemekleri, Kurdele nakışı, İğne oyası, Tel kırma, Ev tekstili ve giyim branşlarında kurs açıldığını ifade ederek, "Belediye olarak her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemi sanat ve mesleki kurslar açarak her dönem 2 bin civarında olmak üzere yılda 4 bin kişiye kurs veriyoruz. Ara eleman ve kalifiye eleman eksikliğinin giderilmesine katkı sağlamaktayız. Hobisi olan veya meraklılara bu işin ustalığını öğretiyoruz. Boş zamanlarını değerli ve üretken bir çalışma ile değerlendirmelerinin yanında özellikle hanımların aile bütçelerine katkı sağlamalarına imkân sağlıyoruz. Asıl önemli olan ise Anadolu kültür birikimini hem yaşatıyor hem de gelecek kuşaklara aktarıyoruz" dedi.
Kurslara kayıtların 15 Ocak 2013 günü başladığını, 15 Şubat 2013 günü sona ereceğini, kayıtlar için vatandaşların kurs merkezlerine başvurmaları gerektiğini vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, kurslar ile ilgili ayrıntılı bilginin www.melikgazi.bel.tr adresinden öğrenilebileceğini kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, 18 ayrı bölgede açılacağını ve 24 branşta usta öğreticiler nezaretinde kurs verileceğini de bildirdi.
(ZB-Y)

18.01.2013 11:50:00 TSI

Editör: Wan Haber