Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı tarafından Mekke'nin Fethi'nin bin 382'inci yıldönümü nedeniyle Rehberlik ve Araştırma Merkezi salonunda bir program düzenlendi.
Gerçekleştirilen programa Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Abdülvahap Mete, Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, tüm Müslümanların kıblesi olan Kabe'nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke şehrinin fethini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmanın önemli olduğunu kaydetti. Aynı şekilde şehit kanları ile sulanmış Türkiye'de gündeme getirilen yılbaşı adı altındaki kokuşmuşluğa da düzenlenen bu programla en iyi cevabın verildiğini söyleyen Üyümez, şöyle konuştu: "Her gün öldürülen ya da yaralanan masum insanlara dair haberlerle uyandığımız bu dünyada yeni neslin fetih kavramının inancımızdaki yerini bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Alemlere bir rahmet olarak gönderilmiş bir kutlu peygamberin, Hazreti Muhammet'in komutasında gerçekleşen bir fethe gerekli önemi göstermeyenlerin elbette onun insanlığa getirdiği değerlerin çok uzağında olduğunu da biliyoruz. İşte biz bu yüzden düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle Mekke'nin fethine dikkat çekmek istiyoruz."

FETHİN GERÇEK ANLAMDA ÖNEMİNE VARILMALI
Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Abdülvahap Mete ise yılbaşı ya da Noel gecesine alternatif bir gece olarak görülmekten öte bu gecenin gerçekten Mekke'nin Fethi olarak kutlandığını kaydederek şunları söyledi: "Birilerinin öldü artık dediği Milli Görüş'ün motor konumundaki Anadolu Gençlik Derneği capcanlı, bütün gücü ile Türkiye'nin bütün illerinde ve ilçelerinde dimdik ayaktadır. Bu gece kutlu bir gecedir. 105 noktada bu gece Mekke'nin fethi programını yapıyoruz. Mekke kutlu bir şehirdi. Hz. Adem'den bu yana İslamiyet'in merkezliğini yapmış bir şehir. Bu açıdan bu gece yılbaşına alternatif olarak görülmemeli ve gerçek anlamında önemine varılmalıdır"
(GC-MRV-HO-Y)

31.12.2012 20:25:04 TSI

Editör: Wan Haber