Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Cevizlik köyünde epilepsi hastası 8 yaşındaki Dilan Sungu ve yüksek ateş hastası 1,5 aylık Elif Erguk adlı bebek, 3'ncü Komando Tugay Komutanlığı'na ait askeri helikopterle, Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.
Siirt Valisi Ahmet Aydın, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının yaşandığı Siirt'te, köy yollarının kapalı olması nedeniyle, Şirvan ilçesi Cevizlik köyünde ikamet eden 8 yaşındaki epilepsi hastası Dilan Sungu ve aynı köye bağlı Yamaçlı mezrasında yüksek ateşten rahatsızlanan 1,5 aylık Elif Erguk adlı çocukların askeri helikopterle hastaneye taşındığını söyledi. Vali Aydın, "Çocuklarımız anne ve babaları ile birlikte 3'ncü Komando Tugay Komutanlığı'na ait askeri helikopterle, Cevizlik köyünden alınarak, il merkezine getirildi. Ağır hasta olan çocuklarımıza ilk müdahale helikopter içinde sağlık ekibindeki doktorlar tarafından yapıldı. Şirvan ilçemize bağlı Cevizlik köyünda hasta olduğu ve köy yollarının kapalı olmasının valiliğimize bildirilmesi üzerine 3'ncü Komando Tugay Komutanlığı'na ait helikopter sağlık ekipleri ile birlikte bölgeye giderek hastaları il merkezine getirdi. Her iki hasta Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Çocuklarımızın sağlık durumları iyi" dedi.
Dün gece geç saatlerde de Pervari ilçesine bağlı, Düğüncüler köyünde görev yapan acil kanamalı Hüsnüye Kömürcü Çolak adındaki bir bayan öğretmen, meteorolojik koşular ve iniş bölgesinin gece uçuşuna müsait olmamasına rağmen 3'ncü Komando Tugay Komutanlığı'na ait askeri helikopterle düzenlenen bir operasyonla hasta kurtarılarak il merkezine getirilmişti. Bugün helikopterle kurtarılan 2 hasta ile birlikte son 24 saatte Mehmetçik tarafından köyde mahsur oldukları için hastaneye yetişemeyen 3 hasta kurtarıldı.
(RÇ-AKK-AŞ-Y)

13.01.2013 17:54:51 TSI

Editör: Wan Haber