Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, transfer yasağını kaldıramadıklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde Fransa ve Almanya'ya gitmem lazım" dedi.
Yiğiner, 1-1 eşitlikle tamamlanan Karşıyaka maçının ardından protokol tribünü çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ankaragüçlü oyuncuları, karşılaşmadaki mücadelelerinden dolayı kutlayan Yiğiner, "Genç arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Oyuna giren oyuncularımızın biri 17, diğer 18 yaşındaydı. Gençler, mücadele veriyorlar, ışık da veriyorlar" dedi.
Ankaragücü'nün ligin ilk devresinde oynadığı maçların ikinci yarılarında genellikle oyundan düştüğünü dile getirerek, "Artık ikinci yarıda da biz Ankaragücü olarak varız. Mücadele bizi umutlandırıyor" diye konuştu.
"Transfer yasağını kaldıramadık" diyen Yiğiner, "Ankara'da büyük kulüpler var, direk büyükşehir belediyesinin desteğiyle ayakta duruyorlar ve güzel de destek alıyorlar. Ankaragücü sadece ve sadece esnafların ve Ankaragücü'nü seven insanların sayesinde ayakta duruyor. Artık Ankaragücü'ne destek zamanı geldi" ifadelerini kullandı.
Yiğiner, artık Cemal Aydın veya diğer kişilerin isimlerinin edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yiğiner, "İleriye bakmamız lazım. Ankara'daki bütün belediyeler, bürokrasi ve Ankaralıların bu takıma sahip çıkması lazım. Geçmişe sünger çekmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"FRANSA VE ALMANYA'YA GİTMEM LAZIM"
Ankaragücü'nün tüm gelirlerinin hacizli olduğunu belirten Yiğiner, şunları kaydetti: "Kampanya düzenlemeyi düşünmüyoruz. Çünkü kampanya düzenlediğimiz zaman pazarlık şansımız da gider. Şu an pazarlık yapabiliyoruz. 'Kulübün durumu belli, gelin anlaşalım' diyebiliyoruz. Bizim için önemli olan FIFA'nın kesmiş olduğu cezalar, Sestak'a veya diğer futbolculara kesilen cezalar. Sociba'ya 5 bin dolardan dolayı 453 bin dolar para ödeyeceğiz. Benim önümüzdeki günlerde kesinlikle Almanya ve Fransa'ya gitmem lazım. Özellikle Bochum'a gideceğim. Kulüp başkanıyla bir pazarlık yapacağız. Biz Ankaragücü'nü yaşatmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz ama bunu tek başına yapabilmemiz mümkün değil. Ankaragücü'nün desteği hak ettiklerini bekliyoruz. Bugün galibiyeti kaçırdık diye hüngür hüngür ağlıyorlar. Daha sabırlı olmalıyız. Morallerini üst düzeyde tutmamız lazım. Bizim bu ligde yenemeyeceğimiz takım yok, inşallah Manisaspor maçından da iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum."
(SU-RFK-S)

03.02.2013 16:13:43 TSI

Editör: Wan Haber