MEHMET PİŞKİN sosyal medya'dan paylaştığı intihar videosuyla gündeme bomba gibi düştü.  Mehmet Pişkin, sosyal medya üzerinden intihar edeceğine dair video paylaşıp  yaşamına son verdi. Videoyu izleyip eve koşan yakınları gözyaşlarına boğulurken, videoda yer alan vasiyeti dikkat çekti. Olay, sabah saatlerinde Nişantaşı Orhan Ersek Sokak 27 numaralı apartmanda yaşandı.  Yazılımcı olduğu öğrenilen Mehmet Pişkin, sabah saatlerinde sosyal medya üzerinden “İntihar Notu” adıyla bir video paylaştı. Videoyu izleyen yakınları ve arkadaşları büyük bir şok yaşadı. Eve koşan yakınları Mehmet Pişkin’in doğalgaz borusuna iple asılı halde buldu. Bunun üzerine polise haber verildi. Videoyu izleyen arkadaşları da Mehmet Pişkin’in evine koştu. Evin önünde toplanan arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. 5 saatlik incelemenin ardından cenaze evden çıkartılarak, Şişli Belediyesi’ne ait cenaze aracına taşındı. Bu sırada Pişkin’in annesi ve kız kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Cenaze daha sonra gözyaşları arasında Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ŞİŞLİ’ de sosyal medyaya 07.30’ da koyduğu videodan sonra,  ODTÜ İnşaat Fakültesi mezunu 36 yaşındaki Mehmet Pişkin, yalnız yaşadığı evde canına kıydı.

Olay Teşvikiye Prof. Dr. Orhan Ersek Sokak 27 numarada yaşayan Mehmet Pişkin’in evine polis ve arkadaşlarının gitmesiyle ortaya çıktı. Yazılım sektöründe yönetici olarak çalışan Mehmet Pişkin’in videosunu gören arkadaşları, cep telefonundan ulaşamayınca, polisi arayıp, hemen evine koştular. Çilingir tarafından açılan stüdyo daireye giren polisler, Mehmet Pişkin’i doğalgaz borusuna asılı olarak buldular.

CENAZEMİ KADAVRA YAPIN

13 dakika, 49 saniyelik videonun bir bölümünde cenazesinin kadavra olarak kullanılmasını isteyen Mehmet Pişkin, bedeninin bilimsel araştırmalara verilmesini ya da denize atılmasını vasiyet etti. Türkçe bilmeyen arkadaşları için, İngilizce bir konuşma da yapan Mehmet Pişkin, hazırladığı videoyu Ella Fitzgerald’ın Every Time We Say Goodbye şarkısı ile bitirdi.
Olayın doğru olduğu sosyal medyada yayılmasından sonra, çok sayıda arkadaşı Mehmet Pişkin’in evinin önünde toplanmaya başladı. Mehmet Pişkin’in annesi Çiğdem Pişkin ve kızkardeşi de eve  geldi. Polisin olay yeri ekipleri, ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı keşiften sonra, cenaze otopsi için 14.30 sıralarında Yenibosna’daki İstanbul Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Cenazenin evden, araca taşındığı sırada, annesi gözyaşı döktü.

ODTÜ Makina mezunu 35 yaşındaki Mehmet Pişkin, bu sabaha karşı  Facebook'ta "Mehmet Pişkin'in intihar notu" başlıklı 14 dakikalık bir video paylaştıktan sonra hayatına son verdi.

İntihar sebebini ve duygularını anlatan ve bir parçayla son bulan video kısa zamanda sosyal medyada yayıldı ve tartışma yaşattı.

İnternet girişimleri üzerine çalışan ve bir yazılım şirketinde yönetici olan Pişkin, genç yaşına rağmen çok başarılıydı ve çevresinde çok sevilen bir isimdi.

Pişkin'in intihar notunu yayınlamasından 15 dakika sonra arkadaşları Pişkin'in evine gitti. Ancak Pişkin o sırada kendini asmış ve hayatını kaybetmişti.

Çevresinde son derece neşeli, entelektüel, hareketli ve girişimci bir insan olarak tanınan Pişkin, videosunda gömülmek istemediğini ve bedeninin kadavra olarak kullanılmasını istediğini belirtiyor.

“Herhangi bir dini inancım yok. Gömülmek istemiyorum. Bir kadavra yapsınlar, bilimsel araştırmalara versinler bedenimi. Çocuklar iskeletimle oynasın. Olmadı balıklara atsınlar. Ama mezar istemiyorum. Hoşça kalın. Aşkla yaşayın. Çok güzel olsun hayatınız...”

Pişkin, Ella Fitzgerald'dan Every Time We Say Goodbye çalarak sonlandırdığı videoyu şu cümlelerle yayınladı:

"Merhabalar, bu sabah hayatıma son veriyorum. İntihar notu olarak dandik bir video bırakıyorum. Hayatıma güzellik ve ilham katan herkese teşekkür ederim. İyi bakın kendinize.

Hi, i'm ending my life this morning. I recorded this lousy video as a suicide note. Thanks to all who brought joy and inspiration to my life. Take care.
So long, and thanks for all the fish.

Arkadaşları durumu Mehmet Pişkin'nin ev sahibi  ve komşularına haber verdi. Ancak 36 yaşındaki adam kurtarılamadı.

Olay yerine giden arkadaşlarının iddiasına göre Mehmet P. bıraktığı mesajın ardından intihar etti.  Facebook mesajlarıyla kötü haberi alanlar büyük bir şok yaşadı.

Görüntülerde rahat tavırları ve güler yüzüyle dikkat çeken Mehmet Pişkin'in intihar sebebine ilişkin bir bilgi yok.

İnternette kısa sürede yayılan video 40 bin kez izlendi.

RADİKAL MUHABİRİ 'ÖLDÜ' DEDİ

Mehmek Pişkin adlı kişinin yayınladığı videonun tartışmaları sürerken Radikal Muhabiri İsmail Saymaz, Pişkin'nin Nişantaşı'ndaki evinde öldüğünü şöyle duyurdu.

fft16_mf4878398-001.jpeg

 İŞTE SOSYAL MEDYADAKİ TARTIŞMALAR

 Mehmet Pişkin hakkında Ekşisözlük'te girilen yorumlar;
*gönüllü işlere gömülmüş, elini verip kolunu kaptırmış, detaycı bir yazılımcıdır.

*eğer şaka değilse facebook üzerinden bir video yayınlayarak hayatına son vermiş olan kişidir.

*basit bi viral girişimi, konuyu yaymaya çalışan "yakınları" flashtv film senaryosu kıvamında.

*vasiyeti kadavra yapılmak ya da denize atılmak olan kişi. artık öldüğüne göre hangi yolla intihar ettiği merak konusudur.

anlamadığım konu; facebook profiline baktım da, tüm arkadaşları intiharı engelleyemedikleri için pişmanlık duymaktalar. çoğu "gitti gitti" modunda.

kendi jenerasyonun problemlerini ve umutsuzluğunu, yine kendi jenerasyonunun sahip olduğu mizah unsurlarını bile kullanarak, en travmatik yolla tokat gibi yüzümüze vurarak aramızdan ayrılmış kişilik. toprağı bol olsun.

bu arada kadavra olarak kullanılmasını istedikten sonra tıp fakültesi öğrencilerine yönelik söylediği "çocuklar iskeletimle oynasınlar" bölümünde en çok içim acıdı nedense...

-----

Twitter'da Mehmet Pişkin hakkında hızla bu yorumlar girildi...

pelincini ?@pelincini  22 sn.23 saniye önce
Mehmet Piskin isimli kisinin notunu izledim... Cok garip cok...tanidik ve aci.

Simge Tezel ?@simgetezel  24 sn.25 saniye önce
Mehmet pişkin'e saygı duymadan da edemedim, en son yakın arkadaşımı aniden kaybettiğimde bu kadar mat, uyuşmuş hissetmiştim.

Ayşe B.Kaban ?@AyseBKaban  4 dk.4 dakika önce
Mehmet Pişkin, usul usul anlatıp veda etmiş; dinlerken yüreğim buruldu ama o kadar tanıdık ki anlattıkları...

hande kuday ?@handekuday  6 dk.6 dakika önce
Mehmet Pişkin veda notu gibi huzurlu  ve sakin gitmiş, belli ki bi bildiği var.

serap ?@serapgibiii  6 dk.6 dakika önce
Mehmet pişkin'in intihar videosunu izledim. diyebilecek bişey yok şoklardayım :/

travisandtylerdurden ?@travisandtyler  13 dk.13 dakika önce
Mehmet Pişkin'in intihar videosunu izledim ama ne diyeceğimi bilmiyorum.
Eğer şakaysa hiç komik değil, ciddiyse de hiç ciddi değil...

güzin ?@ajantavsan  13 dk.13 dakika önce
Bi insanın son sigarasına, son şarabına, son dinlediği şarkıya şahit olmak.. Umarım huzuru bulursun #mehmetpişkin

Cihat Duman ?@cihatolog  15 dk.15 dakika önce
intihar etmeden önce video çekmiş diye dönen mehmet pişkin'in videosu şarap reklamı virali.

kedidir kedi. ?@bilgekedi  4 dk.4 dakika önce
hayatta bir sürü acı şey oluyor ve biz hala anlayamıyoruz birbirimizi. mehmet pişkin keşke gitmeseydin.

Confutatis ?@Alternotalar  5 dk.5 dakika önce
Gitmek bu kadar naif aynı zamanda cesurca olmamıştı
Adamı tanımasam da hayran oldum

Serkan Cura ?@serkancura  5 dk.5 dakika önce
İnsan bazen sadece üzülüyor. Videoyu paylaşmak doğru gelmedi izlemek isteyen de kendi sayfası herkese açık oradan erişir. @mehmetpiskin

s. irene adler ?@tatlisualigi  6 dk.6 dakika önce
mehmet piskin'in vidyosunu izledim cidden intihar etmis mi ya, adeta stefan zweig :(

ersin ?@ersinkandemir  6 dk.6 dakika önce
mehmet pişkin ve onun gibi insanları anlayacak kadar ince insanlar değiliz onun tabiriyle. henüz seyretmediyseniz de seyretmeyin, boşverin.

Bu sabah sosyal medya bir intihar videosuyla sallandı. Sabah saatlerinde Facebook'tan bir mesaj yayınlayan 36 yaşındaki Mehmet Pişkin'nin intihar ettiği iddia ediliyor. Diğer yandan sosyal medyada bu videonun viral olabileceğine yönelik mesajlar da hızla yayıldı ve tartışma yaşattı.

Sosyal paylaşım sitelerinde hızla yayılan video izleyenleri şaşkına çevirdi. Mehmet Pişkin  tarafından çekilen ve paylaşılan 14 dakikalık video aslında bir intihar notuydu.

Mehmet Pişkin'nin kendi hesabından "Merhabalar, bu sabah hayatıma son veriyorum. İntihar notu olarak dandik bir video bırakıyorum. Hayatıma güzellik ve ilham katan herkese teşekkür ederim. İyi bakın kendinize." notuyla paylaştığı videoyu gören arkadaşları kısa sürede harekete geçti.

Editör: Wan Haber