Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Kardemir D.Ç. Karabükspor maçını kazanarak ligdeki yerlerini sağlamlaştırmak istediklerini söyledi.
Medical Park Antalyaspor'un Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında sahasında oynayacağı Kardemir D.Ç. Karabükspor maçı öncesi teknik direktör Mehmet Özdilek, değerlendirmelerde bulundu. Geçen hafta lig liderine karşı oynadıklarını hatırlatan Özdilek, Galatasaray karşısında oynadıkları oyunun hiç iç açıcı olmadığını kaydetti. Bugüne kadar ligde oynadıkları hiçbir karşılaşmada Galatasaray karşısındaki gibi üretkenlik anlamında geri kalmadıklarını ifade eden Özdilek, "Üretkenlik anlamında en zayıf kaldığımız maçlardan biriydi. Savunmada rakibe pozisyon vermedik. İki hatalı golle mağlup olduk. Ama bizi en önemli sıkıntımız üretkenlikti. Bu anlamda başarılı değildik Maç kaybedebilir veya kazanabiliriz. Rakipten çok kendi hatamızla maçı kaybettik. Hangi rakibe karşı oynarsanız, oynayın mücadele etmeden kazanamazsınız" diye konuştu.

"BULUNDUĞUMUZ YERİ SAĞLAMLAŞTIRMA ADINA BU MAÇI KAZANMALIYIZ"
Bu hafta oynayacakları Kardemir D.Ç. Karabükspor maçı hakkında da açıklamalarda bulunan Özdilek, "Karabükspor bu ligde deplasmanlarda kontra atağa en iyi çıkan takımlardan birisidir. Deplasmanda çok iyi neticeler alıyorlar. Hücum hattında çok etkili oyuncuları var. Ciddi bir rakibe karşı oynayacağız. Evimizde iyi bir grafiğimiz var. Bunu bu hafta da sürdürmek istiyoruz. Bulunduğumuz yeri sağlamlaştırma adına bu maçı kazanmalıyız. Sadece bir maç kazanacağız. Ligde her maç çok önemli" şeklinde konuştu.

"TITA VE ÖMER'İN TAM OLARAK HAZIR OLMALARI 2-3 HAFTAYI ALACAK"
Sakat ve cezalılar hakkında da bilgi veren Özdilek, "Cezalı olan Mehmet Sedef, Petr Janda, Murat Duruer geri döndü. Emre Güngör takımla idmana başladı. Isaac ve İbrahim tam olarak hazır değiller. Tita ve Ömer dışında sakatımız yok. Ömer Perşembe günü burada olacak. Tita ve Ömer'in tam olarak hazır olmaları 2-3 haftayı alacak. Tita ve Emre Güngör bugün takımla antrenmana başlayacak. Uzun süre tahtada C ve S harflerini görmek bizi üzüyordu. 2 oyuncuya düşmek bizim açımızdan olumlu" ifadesinde bulundu.

"MEHMET EREN, BU TAKIMIN ÖNEMLİ OYUNCULARINDAN BİRİDİR"
Özdilek, Mehmet Eren'e gelen eleştiriler üzerine ise, "Eleştiriler olabilir. Mehmet Eren bu takımın önemli oyuncularından biridir. Kariyerini eleştirmek benim haddim değil. Mehmet bu ligin önemli oyuncularından biridir. Eleştirenlere saygı duyuyoruz. Elimizdeki mevcut kadroya göre mevkisinden en iyi olan oyuncuyu sahaya sürüyoruz. Galatasaray maçında beklentilerime cevap veren oyuncu yoktu. Bu bir takım oyunudur. Başarıyı paylaşırsak, başarısızlığı da paylaşmalıyız. Bu takım beklentilerin üzerinde, kısıtlı kadroyla iki kadroda yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.
"Koray, kanatta oynar mı?" şeklindeki soruya ise Özdilek, "Bütün oyuncularımı maksimum verim alacağımız noktalarda oynatmak istiyoruz. Koray son maçta ihtiyaçtan dolayı kanat oynadı. Koray, verimlik açısından savunmada bir kanat oyuncusudur. Yaşadığımız süreç bizi yordu. Zihinsel olarak çok yordu. 25 günde 9 maç oynadık. Hep aynı oyuncularla oynadık. Kolay değil. Bu özverilerinden dolayı oyuncularıma da teşekkür ediyorum" cevabını verdi.

"BURAK YILMAZ SADECE İŞİNİ YAPTI"
'Burak Yılmaz Antalyaspor'a karşı agresif mi oynadı?' şeklindeki soruya ise Özdilek, "Böyle düşünmüyorum. Burak sadece işini yaptı. İşini de yapmalı. Galatasaray maçında biz agresif olamadık. Galatasaray bize karşı agresif oynadı. Onların bu sertliğine yeteri kadar karşılık veremedik. Buda sahadaki durumumuzu etkiledi. Çok basit top kayıpları yaptık. İki golü rakibin atağı değil kendi hatamızdan yedik. Burak'ta maç içinde iyi bir performans gösterdi" diye cevapladı.

"BU KADAR SAKATLIĞIN OLACAĞINI TAHMİN EDEMEDİK"
Özdilek, ligdeki 17. hafta itibari ile takım rotasyonu iyi yaptıklarını vurgulayarak, "Bu kadar sakatlığın olacağını tahmin edemedik. Lig ve kupa maçları bizi yordu. Oyuncu çeşitliliğimizi çok fazla ama bu işin bir de ekonomik boyutu var. Çok büyük oyuncu transferleri yapacak gücümüz yok. Ekonomimizin ne boyutta olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.
İlk 5 takımın puansal olarak birbirine yakın olduğuna değinen Özdilek, bu takımların son haftalara kadar şampiyonluk yarışı içinde olacağını ifade etti.
(İA-SK-BH-S)

12.02.2013 15:38:38 TSI

Editör: Wan Haber