Terörist başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadınla ilgili olarak, "Eğer bu aydınlığa kavuşmazsa süreç bence biraz zor yürür. Bunları kim yapmışsa bir an önce aydınlığa kavuşturulmalıdır. Herkes de ağabeyim de biz de bunu istiyoruz" dedi.
BDP Şanlıurfa il binasında açıklama yapan Mehmet Öcalan, İmralı'da Abdullah Öcalan ile Paris cinayetini ve süreci konuştuklarını söyledi. Öcalan, "2 gün önce adaya gittim ağabeyimi gördüm. Ağabeyimle görüşme gündemimiz Fransa'daki 3 Kürt kadının katliamı ve süreçle ilgiliydi. Aslında bu bütün konular birbirleriyle bağlıdır. Ağabeyim Fransa'nın başkenti Paris'teki cinayet ilgili Fransa'nın başkenti Paris'in merkezinde gündüz bunları nasıl öldürülüyorlar, günlerdir bu olayla ilgili herhangi bir aydınlanma olmadığını söyledi. Bu çok düşündürücüdür. Süreç diyorlar belki de bu süreci herkes istiyor. Bizde istiyoruz. Ama süreci engellemek için o provokasyon yapılmıştır. Bu provokasyonun aydınlatılması gerektiğini söyledi. Fransa hükümeti devletinin bunu bir an önce aydınlatması gerektiği kanısındayız. Ölen bu insanların Kürt olduklarını söylesek de bunlar Türk vatandaşıdır. Bu sorun da bu süreçle ilgilidir. Türkiye devleti ve hükümeti bu sorunun aydınlatılması için katkı sunmalıdır katkısındayız. Eğer bu provokasyon aydınlatılmazsa zaten bu bir süreç üzerine yapılan bir provokasyondur. Bu provokasyonlara devam edilecek ve bunlar kimseye fayda sağlamayacaktır. Bu olumlu ortamı, TürkKürt halkının, demokrat aydın yazar-çizer herkesin beklentisi budur. Şu aşamada provoke etmeye çalışan güçler var. Eğer bu aydınlığa kavuşmazsa süreç bence biraz zor yürür. Bunları kim yapmışsa bir an önce aydınlığa kavuşturulmalıdır. Herkes de ağabeyim de biz de bunu istiyoruz" dedi.
Abdullah Öcalan'a televizyon verilmesi konusunu değerlendiren Öcalan, bunun bir yasal hak olduğunu söyledi. Öcalan, "Yasal haktır yani 13 seneden beri bu hak verilmemiştir. Madem Türkiye hukuk ve demokratik bir ülkeyse eğer 13 sene evvel verilmeliydi. Bu hak cezaevindeki herkese verilmişse ağabeyimin de yasal hakkıdır. Bu hakkı her yere çekmenin bir anlamı yoktur. Ağabeyim televizyondan bir beklentisinin olmadığını ve almayacağını ancak cezaevi müdürünün kendisini ikna ettiğini söyledi. Ağabeyim, bunun için bir isteğinin ve beklentisinin olmadığını söyledi" diye konuştu.
(RÇ-ÖZ-Y)

16.01.2013 19:05:33 TSI

Editör: Wan Haber