Mehmet Çobanoğlu (Majisyen Kontenjan), "Rabb'in Nefesi/Esma-ül Hüsna" adlı eserinde huzura yolculuğu anlattı.
"Rabb'in Nefesi/Esma-ül Hüsna" adlı eserinde "huzura yolculuğu" anlatan Mehmet Çobanoğlu, kitabını şöyle tarif etti:
"Rabb'in Nefesi/Esma-ül Hüsna, ilk izlenimin tersine dini bir kitap değil. Kişisel gelişim veya büyü, iksir ya da terapi kitabı da değil. Bu kitap Rabb'in isimlerini ve fanilere verilmiş Rabb'in nefesini açıklamayı amaçlayan bir çalışma. Dolayısıyla kiminin elinde kişisel gelişim kitabı, kiminin elinde dini bir kitap, kiminin elinde ise mucizelerin kaynağı bir kitaba dönüşecek. Aradığınız ne ise, bu kitapta da bulduğunuz o olacaktır. Yazar, okurunu tüm geçmişi geride bırakıp yeniden doğmak, güç ve mucize kavramlarını doyasıya yaşamak ve kendi değerinin farkına varabilmek için bu yolculuğa davet ediyor."
Kitapta esmaların anlamları, nasıl okunmaları gerektiği, ses düzenleri, nerelerde nasıl kullanılacaklarını da anlattığını ifade eden Çobanoğlu, "İsimlerle ilgili tüm sorulara cevaplar veriliyor ve isimler gruplara bölünerek, bolluk bereket, korunma, arınma ve arındırma, sevgi, aşk, şifa gibi temel gereksinimlere nasıl ulaşmamız gerektiği vurgulanıyor. Bunun yanı sıra Kabala sisteminde yer alan 72 isim de tek tek bildirilerek, örnek sembolleri veriliyor. Kitapta affetmek, sabretmek ve sevmek gibi en temel üç erdemin üzerinde durularak Rabb'in nefesi nasıl olunacağı da açıklanıyor. Kitap içerisinde şifa enerjileri, bereket enerjileri, reiki, EFT, ho'oponopono gibi unsurların esmalarla ilgili bağlantıları bildiriliyor" diye konuştu.
Yazar, "huzura yolculuğu" da şöyle anlatıyor:
"Hayatınıza ve kendinize çok önemli katkılar sunacak, yolunuzu bilgiyle aydınlatacak, güven dolu bir yolculuğun ilk adımını atmaktasınız. Bedenleriniz, olduğu yerde yaşam sürecine devam ederken siz zihinlerinizle yedi kat semayı gezecek, yeryüzü ve gökyüzünün ilk eğitimini, temel öğretisini, gözden kaçırdığınız noktalarıyla ele alacaksınız. Esmanın zahiri ve batıni yönlerini görecek, hem İslami hem de diğer din ve öğretilerdeki esma kavramlarını öğrenecek, maji, spiritüalizm, kişisel gelişim ve evrensel enerjilere bakışlar sunacak, hangi kapıdan girmek istiyorsanız onun eşiğinden geçecek, böylece yükseliş için yol haritanızı belirleyeceksiniz. Yıllardır üzerinde düşünülen, konuşulan, çeşitli kitaplar ya da makaleler yazılan konulardan birisidir esma. Onların sırları, hikmetleri, hangi alanlarda tecelli ettikleri, yaşantımızda olan tezahürleri, önem ve gerekçeleri merak edilir ve araştırılır. Her bireyin seçimi, ihtiyaçları ya da öğrenmek istedikleri farklıdır bu sonsuz bilgi denizinde. Kimileri esmayı Rabb'e giden yol olarak seçer, manayla yaşayarak Hakk'a uzanır, kimileri esmanın ezoterik varlığını ve anlamını öğrenmeyi arzular, kimileri ise esma öğretisiyle kişisel olgunluğunu yükseltir. Sebep ne olursa olsun, sonuçta herkes kendisine verilen akıl ve iradeyle tercihlerini ortaya koyarak, yaşam sürecine mutlak bir katkı sağlar. Günümüz dünyası, bireylerin mutluluk arayışlarına, hırslarına, arzularına o denli tuzaklar hazırlamıştır ki, bunun sonucunda kişilerin kendi özlerinden uzaklaşmaları ya da kopmaları hızla ilerlemiştir. Zaman zaman herkesin içinde bulunabileceği manevi boşluklar ve içsel yolculukların buhranlı dönemleri, bu endüstri dünyasına ilave olarak yeni bir trend oluşturmada uygun zemini de beraberinde getirmiştir. Popüler hale getirilen sırlar, gizemler, spiritüalist ve mistik çalışmalar, asılsız söylemler ve ticari amaç güden mantaliteler, ortaya sadece bir bilgi kirliliği çıkarmış ve zararı faydadan büyük bir hale getirmiştir. Arz-talep doğrultusunda okuyucunun ihtiyacından önce bireysel menfaatlerini ön planda tutan bazı ciddiyetsiz kişilerin elinde esma, melek, gizem kelimeleriyle başlayan konular, spiritüalizm ve okült bilimler hak ettiği değeri ve saygıyı görmemektedir. Hal böyle olunca 'bin kafadan bin ses çıkıyor' deyişinin haklılığıyla kime güveneceğiz, herkes bir şey söylüyor isyanının gerçeklik payı belirmiştir. "
(ET-CC-Y)

15.02.2013 11:57:01 TSI

Editör: Wan Haber