Kasım 2012'de başlayan ve Kasım 2013'e kadar bir yıl boyunca her ay devam edecek olan moderatörlüğünü araştırmacı yazar Semih Çelik'in yaptığı "Mehmet Âkif Ersoy'a Aydın Bakışlar" isimli konferans dizisinin bu ayki üst başlığı "Karşılaştırmalı Bir Mehmet Âkif Ersoy Okuması" olarak belirlendi.
30 Ocak tarihinde Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nde saat 18.30'da başlayacak programa 3 konuşmacı katılacak.Âkif'in şiir dilinin ve şiirlerinde değindiği konuların mukayeseli olarak inceleneceği programda İstanbul Aydın Üniversitesi Orta Doğu ve Kafkasya Uygulama ve Araştırma Merkezi Sorumlusu Prof.Dr. Kamil Veli Nerimanoğlu, dilbilimci Dr. Yusuf Gedikli ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı birer konuşma yapacaklar. Dr. Yusuf Gedikli, "Mehmet Âkif Ersoy'un Şiir Diline Mukayeseli Yaklaşım" konulu bilgi aktaracak.
Mehmet Âkif'in doğumunun 140. yıldönümü olan 20 Aralık 2013'de düzenlenecek anma etkinliğinde bir yıl boyunca yapılan tüm konuşmalar Mehmet Âkif Ersoy'a Aydın Bakışlar adıyla kitaplaştırılacak ve kamuoyunun beğenisine sunulacaktır.
(HO-Y)

29.01.2013 10:06:15 TSI

Editör: Wan Haber