İskele Kız İmam-Hatip Lisesi'nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda açılış konuşmasını yapan İskele Kız İmam-Hatip öğrencilerinden Mesut Engin, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler anlattı. Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yakup Özkan da, İstiklal Marşı’nın diğer milli marşlardan farklı olduğunu belirterek, marşın bağımsızlığımızın simgesi olduğunu ve Türk milletine ithaf olunduğunu söyledi.

Van Valisi Münir Karaloğlu ise, sözlerine İstiklal Marşı’nın 5. kıtasını okuyarak başladı. Konuşmasında İstiklal Marşı’nın çıktığı dönemi anlatan Vali Karaloğlu, “İstiklal Marşı, başarı dolu bir hikâyenin özü ve nişanesidir. Mehmet Akif Ersoy, en önemli şiiri olan İstiklal Marşı’nı ‘Safahat’ adlı kitabında yer vermemiş, topluma mal etmiştir” dedi.

 

""

Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından program öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisiyle son buldu.

Programın ardından Kurtuluş Savaşı dönemindeki zorlukları hatırlatmak amacıyla katılımcılara, hoşaf ve kepek ekmek ikram edildi.

Programa Van Valisi Münir Karaloğlu, İl Milli eğitim Müdür Vekili Yakup Özkan, İl Sağlık Müdürü Bilal Acar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Editör: Wan Haber