Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) tarafından düzenlenen "Hafız Mehmet Akif Ersoy Şiir ve Kompozisyon Yarışması" başvuruları başladı.
Evrensel Hafızlar Derneği tarafından düzenlenen ve okumayazma bilen herkesin katılabileceği "Hafız Mehmet Akif Ersoy Şiir ve Kompozisyon Yarışması"na bay ve bayan eli kalem tutan herkes katılabilecek. Yarışmada başvuru olarak ad-soyad, mesleği, tahsili, TC kimlik numarası, irtibat numaraları ve mail adresi yeterli olacak. Yarışma, kompozisyon ve şiir türlerinden tek dal olarak yapılacak. Katılımcılar en çok iki eserle kompozisyon ve şiir türlerinde katılabilecekler. Yarışmada Şair ve Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç, Türkiye Yazarlar Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, Şair ve Yazar Serdar Tuncer, İlahiyatçı Yazar Hüseyin Kazan değerlendirme heyeti olarak görev yapacak. Yarışmada dereceye giren birinciye Umre, ikinciye Mısır gezisi ve üçüncüye ise notebook hediye edilecek.
EHAD Samsun İl Başkanı Dr. Selami Arslan yarışmayla ilgili olarak, "Türkiye'de çok az sayıda vatandaşımız İstiklal Marşımızın değerli şairi Mehmet Akif Ersoy'un hafız olduğunu bilmemektedir. Dernek olarak amacımız bu durumu milletimize duyurmak ayrıca genç nesillerimize onun örnek kişiliğini milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesine sevdalı oluşunu, onu besleyen kaynakların Kur'an ve sünnet olduğunu anlatmak istiyoruz. Gençlerimizin de aynı kaynaklardan beslenmesini arzuluyoruz" dedi.
01 Mart 2013 ve 12 Mart 2013 tarihlerinde değerlendirmelerin yapılacak olan yarışmaya katılmak isteyenler ise son gün olarak 01 Mart 2013 tarihine kadar başvuru yapabilecek.
(SAM-SLH-Y)

16.01.2013 14:40:09 TSI

Editör: Wan Haber