Karabük'te önceki gün Özel Medikar Hastanesinin önünde meydana gelen trafik kazasında bir kişinin ölmesi sonrası yeniden gündeme gelen üst geçit konusunda karayolları tarafından iznin bir yıl aradan sonra 10 gün önce verdiği ortaya çıktı.
Önünden Karabük Safranbolu karayolu geçen Özel Medikar Hastanesinin önünde meydana gelen trafik kazasında bir kişinin ölmesi sonucu hastane başhakemi Dr. Adem Kar, üst geçit izinin bir yıl aradan sonra 10 gün önce verildiğini söyledi.
Başhekim Kar, 2011 yılının başında hastanenin kaba inşaatına başlarken, nüfus yoğunluğunun ve yaya trafiğinin artacağını öngörerek, hem Karabük belediyesine hem de yolun sorumluğu üzerinde olan Karayolları Bölge Müdürlüğüne üst geçit yapılması için müracaatta bulunduklarını söyleyerek, " Öncelikle bu üst geçidin kamu tarafından yapılması talebinde bulunduk. Ancak bununla ilgili bir mesafe alamayınca talebimizi değiştirerek, üst geçidin yapımını kurum olarak biz üstlenip, uygun görülecek bir yere izin verilmesini istedik. Bununla ilgili defalarca keşifler ve yerinde incelemeler yapıldı. Hatta Sayın Valimiz bile duyarlılık gösterip yerinde incelemeye katıldı. Bununla ilgili müsaade ve izin süreci aradan geçen bir yıl sonra daha 10 gün önce bitti. Bize bir yer gösterildi ve buraya üst geçit yapabilirsiniz diye izinler yeni verildi. 350 bin TL'ye mal olacak olan ve tamamı kurumumuz tarafından yaptırılacak olan asansörlü ve özürlülerinde kullanabileceği üst geçit için 10 gün önce iznimiz kesinleştiği için yeni ihale yaptık. Burada olan trafik kazaları nedeniyle yaralananlardan ve can kayıplarından son derece üzüntü içersindeyiz. Keşke bu prosedürler daha kısa sürseydi ve insanlarımız zarar görmeseydi" dedi.
(YE-SA)

25.01.2013 17:17:29 TSI

Editör: Wan Haber