Medical Park Antalyaspor Ziraat Türkiye Kupası'nda sahasında oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarını 2 kaleci 9 futbolu ile sürdürdü. 11 futbolcusunun sakat olduğunu söyleyen Teknik Direktör Özdilek, ilk 11 kurmakta güçlük çektiğini ve yedek futbolcusunun olmadığını kaydetti.
Medical Park Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 5. haftasında sahasında Mersin İdmanyurdu ile oynayacağı maçın hazırlıklarına Teknik Direktör Mehmet Özdilek yönetiminde Hasan Subaşı Kulüp Tesisleri'nde devam ediyor. Özdilek, antrenman öncesi futbolcuları ile yaklaşık 20 dakikalık bir görüşme yaptı.
Antrenmanda İbrahim, Isaac, Emre Güngör, Koray, Murat Duruer, Aissati takımdan ayrı koşu yaptı. Diğer futbolcular ise ısınma hareketlerinin ardından pas ve şut çalışması gerçekleştirdi.
Geçen hafta kaybettikleri Kayserispor karşılaşmasının hakemini eleştiren Özdilek, "Hakemlerle ilgili konuşmak istemiyordum. Maçtan sonrada hakem ile ilgili düşüncelerimi söyledim. Hakemler de hata yapabilir. Ama saha içinde yapılanları görmeliler. Hatalı verilen kararlar sonucu maçı kaybettik. Kırmızı kart verilmeliydi" dedi.

11 OYUNCU SAHAYA ZOR ÇIKIYOR
Zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Ödilek, "Hem ligde hem kupada kaderimizin değişeceği maçlar oynayacağız. 11 tane problemi olan oyuncum var. Yarın sahaya 11 zor çıkıyor. Akabinde lig maçı oynayacağız. Ciddi sıkıntılarımız var. Geride kalan oyuncularımızla çıkıp mücadele edeceğiz. Sakat oyuncularımızın durumunun yarın akşama ne olacağını bilmiyorum. Herhalde 11 kişi bulacağız sahaya çıkarmak için. Sonradan oyuna girecek oyuncumuz yok gibi" diye konuştu.

KUPA ÖNEMLİ
Kupada Mersin İdmanyurdu maçını kazanmak istediklerini belirten Özdilek, "Ardından EskişehirTrabzonspor maçının neticesi ve bizim alacağımız galibiyet grubun ikincisini belirleme açısından önemli olacak. Bizim için en önemli durum kupadaki maçımızı kazanmak. Elimizdeki oyuncularla bunu yapacağız. Umarım kupa maçında sakatlıklar kervanına başka oyuncularımız katılmaz. Yoksa ciddi sıkıntılar yaşarız" şeklinde konuştu.

SAKATLIKLAR UZUN SÜRELİ
Takımda performans düşüklüğü olmadığını ve bu sürece sakat oyuncularının fazla olmasının neden olduğunun altını çizen Özdilek, " Sakatlıklar ciddi anlamda belimizi büktü. 1-2 hafta sıkıntı yaşayacağız. Maalesef futbolda bunlar var. Beklemediğimiz sakatlıklardı bunlar. Darbeye dayalı sakatlıklar yaşandı" dedi.

PROGRAM ELEŞTİRİSİ
Kupa ile lig programının çok sık olduğunu eleştiren Özdilek, bu sık programdan kadrosu dar olan Anadolu takımlarının olumsuz etkilendiğini belirtti. Özdilek, bu sıkışık programın bazı büyük takımların kupadan elenmesine neden olduğuna değindi.

SAKAT OYUNCULAR
Özdilek, takımında; Tita, Ömer, İbrahim, Koray, Hakan, Emre, Murat, Mehmet Eren, Isaac, Aissati'nin sakatlıklarının devam ettiğini söyledi.
Özdilek, sakat olan Ömer'in ise Almanya'da tedavisine devam edilidğini yaklaşık 3 hafta daha sahalardan uzak kalacağını belirtti.
İlk 11 kurmakta güçlük çektiğini ifade eden Özdilek, "Nerdeyse sahaya çıkıp ben oynayacağım" diye de espri yaptı.

DEĞERLİ HOCALAR
Trabzonspor'dan Şenol Güneş ve Bursaspor'dan Ertuğrul Sağlam'ın istifa etmelerini değerlendiren Özdilek, "Kaderimiz bu. Şenol Güneş ve Ertuğrul Sağlam Türk futbollunun değerli hocaları. Karşılıklı tasarruflar var. Nasıl talep varsa, zamanı geldiğinde gitmek var. Bunlar futbolun doğasında var. Belli süreçten sonra ayrılıklarda oluyor. Profesyonelce doğru atılmış adımlardır. Bıraktıkları hizmet daha önemlidir" açıklamasını yaptı.

MERSİN DİMANYURDU DA ÇALIŞTI
Öte yandan Mersin İdmanyurdu takımı da Teknik Direktör Giray Bulak yönetiminde Antalyaspor'un tesislerinde bir antrenman yaptı.
(İA-MFS-MFS-S)

29.01.2013 19:03:59 TSI

Editör: Wan Haber