Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Medical Park Antalyaspor, sahasında ağırladığı Gençlerbirliği'ne 5-3 mağlup oldu.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktöür Mehmet Özdilek, rakibi tebrik ettiklerini söyledi. Gençlerbirliği'nin gol bölgelerinde yüzde 100 ile oynadığına vurgulayan Özdilek, Gençlerbirliği'nin geldiği her pozisyonda golü bulduğunu kaydetti. Beklemedikleri bir skorla karşı karşıya kaldıklarına değinen Özdilek, ikinci yarıda geri gelme adına çok mücadele ettiklerini dile getirdi.
Maçta bir türlü beraberliği yakalayamadıklarına kaydeden Özdilek, "4-4'ü yakalayabilseydik maçı koparabilirdik. Kaybetmeyi hiç düşünmemiştik. Rakibi tebrik etmekten başka yapabileceğimiz pek fazla bir şey yok. Zorlu bir süreçteyiz. İki günde bir maç oynuyoruz" dedi.
Özdilek, Zeki ve Musa Nizam'ı taktik değişiklik nedeniyle oyundan aldığını açıkladı.
Bir gazetecinin "Antalyaspor düşüşte mi?" sorusuna ise Özdilek, "Düşüşte olduğumuzu düşünmüyorum. Kaybetmek futbolun doğasında var. Mevcut kadromuzdaki sakatlıklar tercihlerimizi zorlaştırıyor. 6 sakatımız var. 14 oyuncuyla mücadele ediyoruz. Bulunduğumuz konumda olmak için mücadele vereceğiz" diye cevap verdi.
Antalyasporlu futbolcu Uğur İnceman, Gençlerbirliği'ni tebrik ettiğini söyleyerek, "Çok ilginç bir maç oldu. Geriden gelme adına çok çalıştık. Bize yakışmayan bir skor ortaya çıktı. Önümüzdeki maçları kazanarak bu maçı telafi edeceğiz" diye konuştu.
Antalyasporlu futbolcu Zeki ise ilk 4 dakikada 2 gol yediklerini hatırlattı. Zeki, hak ettikleri galibiyetleri almaya en kısa sürede başlayacaklarının sözünü verdi.

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa hem rakip için hem de kendileri için çok önemli bir karşılaşma olduğunu söyledi. Lig'de üst sıralara tırmanmak için bu maçı önemsediklerini ifade eden Çapa, "Sonuç olarak istediğimizi aldık. Antalyaspor oldukça pozitif oynayan bir takım. Bizim oynamak istediğimiz futbola yakın oynuyorlar. İki takımın da oyunsal olarak mutlu olacağını tahmin etmiyorum. Skor olarak memnunum ama oyun olarak mutlu değilim. 4-1'den sonra biraz daha pas yapabilir, topu tutabilirdik. Havanın sıcak ve zeminin kuru olması bizi kötü etkilemiş olabilir" şeklinde konuştu.
Gençlerbirliği'nden Özgür, ilk yarıda iyi mücadele ettiklerini belirtti. Antalyaspor'un çok etkili bir takım olduğuna dikkati çeken Özgür, akıllı bir oyunla 3 puanı aldıklarının altını çizdi.
Aykut ise önemli bir 3 puan aldıklarını belirterek, "Ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaptık. ligde daha üst sıralara çıkmayı istiyoruz" açıklamasında bulundu.
(İA-BÇ-S)

20.01.2013 16:23:12 TSI

Editör: Wan Haber