Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Eskişehirspor maçından mutlak galibiyetle ayrılmak istediklerini belirterek, "Eskişehirspor güçlü bir takım, top oynamayı seviyor, biz de öyle. Şu kadarını söyleyeyim, seyir zevki yüksek ve gollü olacak" dedi.
Ziraat Türkiye Kupası'nda Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 5-0 yenerek grupta liderliğe yükselen Merdical Park Antalyaspor, Eskişehirspor maçı hazırlıklarına başladı. Bu hafta sahasında kırmızı-siyahlı ekiple karşılaşacak olan Medical Park Antalyaspor'da apandisit ameliyatı olan Uğur İnceman dışında eksik bulunmuyor.
Antrenman öncesi bir değerlendirme toplantısı düzenleyen teknik direktör Mehmet Özdilek, kupanın ikinci ayağının başladığını, hedeflerinin ilk sekize kalmak olduğunu ve her takımın gruptan çıkma şansının bulunduğunu söyledi.
Özdilek, 7-8 takımın bu kupayı kazanacak gücü olduğunu ifade ederek, "Gruplardan ikişer takım çıkacak. Dün oyun anlamında baştan sona çok üstündük. Deplasmanda bu tür galibiyetle başlamak önemli bir avantaj, bu önemliydi çünkü bundan sonra içeride Eskişehir ve Trabzonspor var. Dün Trabzonspor'un Eskişehirspor'u yenmesi, ikinci maçın önemini biraz daha yukarı taşıdı. İstediğimiz hedefi yakalamak istiyorsak yolumuza emin adımlarla devam etmemiz önemli" şeklinde konuştu.
Dün gece Antalya'ya döndüklerini ve Eskişehirspor maçı hazırlıklarına başladıklarını hatırlatan Özdilek, "Bu hafta sonu zorlu bir müsabaka oynayacağız, ligin iyi takımlarından biri, oynamayı seven bir takma karşı oynayacağız" diyerek, "Amacımız rakibimizi yenip daha yukarıda olmak istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz var, kolay olmayacak, rakiplerden çok bizim yapacaklarımız önemli. Son maçı da kendi evimizde kazanıp bu süreyi taçlandırmak istiyoruz. Seyirci desteği çok önemli, stadın dolması çok önemli, taraftarıyla bütünleşmiş Antalyaspor pazar günü istediğini elde edecektir sahada" açıklamasında bulundu.

MURAT AKIN VE DENİZ ASLAN TAKIMDAN AYRILIYOR
Ligin ilk yarısının sonu itibariyle iki oyuncuyla yollarını ayıracaklarını açıklayan Mehmet Özdilek, bu oyuncuların Murat Akın ve Deniz Aslan olduğunu bildirdi. Murat Akın'ın kendi isteğiyle takımdan ayrıldığını ifade eden Özdilek, "Biz aynı oyuncu grubuyla oynayacağımızı deklere ettik ama Murat maalesef o anlamda kendisinin yeteri kadar verimli olmadığını, bu şansı başka bir yerde kullanmak istediğini ifade ettik. Çok karakterli bir arkadaşımız ama bazen olmuyor o da bunun farkında. Bu düşüncesini ifade etti, kendi tercihiydi, yollarımızı devre arasında ayıracağız. Deniz Aslan'ı tavşanlı linyite kiralık olarak verdik ikinci yarıda orada başlayacak. Onun dışında ayrılacak oyuncumuz yok" diye konuştu.
Basın mensuplarının Ömer Şişmanoğlu'ya teklifler olduğu şeklinde haberler çıktığının hatırlatılması üzerine Özdilek, Ömer Şişman'ın Antalyaspor'un oyuncusu olduğunu ve kimseye vermek gibi bir lükslerinin bulunmadığını kaydetti.

TRANSFER ÇALIŞMALARINI İÇİN SON İKİ MAÇIN SONUCU BEKLENECEK
Takımın transfer çalışmaları konusunda önlerindeki Eskişehirspor maçının öneminin altını çizen Mehmet Özdilek, bu konuda çok aceleci olmadıklarını ve iki maçın sonucuna göre karar vereceklerini söyledi.
Planlama yaparken kadroya katılacak oyuncuların gelecek yıl da takımda oynayacak şekilde planlandığını ifade eden Özdilek konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu yüzden takıma katkı sağlayabilecek isimler olur, iki maç çok önemli, zamanımız var, hazırlıklıyız, ne yapabiliriz, neleri bünyemize katabiliriz, ne kadar rahat hareket edebiliriz, çalışmalarımız devam ediyor. Uygun olursa da bünyemize katmak istiyoruz 2 oyuncu gittiğinde 20 oyuncuyla kalıyoruz, bu da Ocak ayı için biraz sıkıntılı olacak ilk yarıda çok fazla sakatlık yaşamadık problem yaşamadık, kime görev verdiysek herkes elinden geleni yapmaya çalıştı önemli olan bu takım oyununu sağlayabilmek. İlk yarıya bakıldığı zaman bu noktada. Başarılıydı bana göre."
Takımın ligde üst sıralarda olması sebebiyle maddi açıdan rahatlık yaşadığını ve bunun transferlere nasıl etkisi olacağı şeklindeki bir soruya ise Özdilek, "Dışarıda belki o görüntü olabilir ama belli bir çizgiye geldikten sonra yapacağınız transferlerin takıma güç katması gerekli, onları da bedava alma şansımız yok, olabildiğimiz kadarını aldık zaten. Bundan sonra bedelli oyuncular olacak, çok iyi irdelemek lazım, sırf almak için almak önemli değil, zaman zaman bütün kulüpler sıkıntı yaşıyor devre arasındaki transferlerde, onun için güç katabilecek ekonomimizi çok zorlamayacak oyuncular olursa belki bir iki takviye yapabiliriz ama illaki böyle bir şartımız yok" diye cevap verdi.

SEYİR ZEVKİ YÜKSEK VE FOLLÜ OLACAK
Eskişehirspor'un genel hatlarıyla iyi bir takım olduğunu ve top oynamayı sevdiklerini dile getiren Mehmet Özdilek, "Trabzonspor karşısındaki mağlubiyet takımı zihinsel olarak etkileyebilir. Ama bu maçı kazandığımızda neler kazanacağımızın bilincinde olacağız. Futbolu seven iki takımın mücadelesi olacak, keyifli bir karşılaşma olacak, gollü olacaktır ama tek amacımız kazanmak, bunun için sahaya çıkacağız. Eskişehirspor maçı öncesi sadece Uğur'un ameliyat sebebiyle aramızda olmayacak. Uğur ameliyat oldu, 28 Aralık'ta takımla çalışmaya başlayacak. İkinci yarı iyileşmiş şekilde bizimle birlikte başlayacak. Dünkü maçtan dolayı ufak tefek sıkıntılar var ama problem olacağını düşünmüyorum. Ömer'in arka adalesinde bir problem var, maçtan önceki ter idmanında bir gerilme hissetti, çok risk almak istemedik oynatsak bu süreç daha da uzayabilirdi. Hafta sonu için problem olacağını düşünmüyorum, büyük problem çıkaracak oyuncumuz yok" ifadesinde bulunudu.
(CE-BÇ-BÇ-S)

21.12.2012 18:08:16 TSI

Editör: Wan Haber