Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep'te geçmişte birçok medeniyetlerin yaşadığını ve hepsinin de ayrı ayrı birer iz bıraktıklarını söyledi.
Başkan Güzelbey, "Biz Gaziantep'in yakın tarihine baktığımızda tarihi değerleri ile değil de sanayisi, ticareti ve yemek kültürü ile ön plana çıktığını görüyoruz. Ama şehrin tarihinde önemli medeniyetler var. Biz bu çerçevede Gaziantep'e bir kimlik kazandırmaya çalışıyoruz." dedi.
Kanal Urfa TV'nin "İzbırakanlar Programı"na konuk olan Güzelbey, burada belediye olarak kentin tarihine ve turizmine yönelik çalışmalarını anlattı. Gaziantep'in tarihi eserlerini koruyan ve turizme yatırım yapan bir kent olduğunu dile getiren Güzelbey, sanayicinin de büyük işler başardığını kaydetti. Kentte binin üzerinde küçük ve büyük ölçekli sanayi kuruluşunun bulunduğuna dikkat çeken Güzelbey, bu kuruluşlarda 220 bin dolayında SGK'lı çalışanın istihdam edildiğini söyledi. Son 5-6 yıldır bir kimlik sorgulaması yaşayan kente bir kimlik kazandırmak istediklerini, Gaziantep'in bugün geçmişine sahip çıkan, geleceğini düşünen, geleceğine yatırım yapan, kültür ve sanat alanında kendini yetiştiren bir kent konumuna geldiğini belirtti. Gaziantep'in, geleceğe güvenle bakan, hem tarihi, hem modern hem de sanayisini geliştiren bir kent olduğunu açıklayan Dr. Asım Güzelbey, kentin turizm pastasından daha fazla pay alması için çalıştıklarını kaydetti. Körkün'de bir sanayi bölgesi kurulurken imar planına uyulmadan yerleşim yapıldığını ifade eden Güzelbey, arsa spekülatörlerinin tarlaları alıp kireç tozu ile etrafını çizip daha sonra da parselasyon yaptıklarını belirtti. Organize sanayi bölgesi dışına kurulan bir sanayi bölgesinin binlik ve beş binlik planlarının olmadığını, dolayısıyla planı olmayan bir bölgeye de belediye olarak alt yapı götürmelerinin zor olduğunu aktaran Güzelbey, meclisten geçen yasa ile burada alt yapı çalışması başlatacaklarını söyledi. Hem yağmur suyu hem de kanalizasyon çalışması için kısa bir zamanda çalışmayı başlatacaklarını ve sanayiciye hizmet edeceklerini ifade eden Güzelbey, sanayicinin yatırım yapmak için arsa bulmakta zorlandığını bildirdi. Hava alanı sanayi sitesinin yeni gelişen ve sanayicinin ilgisini çeken bir bölge olduğunu belirten Güzelbey, burada bir kavram kargaşasının yaşandığına dikkat çekti. Burasının bir sanayi sitesi olması durumunda sosyal tesis vs. gibi hizmetlerini sanayicinin yapması gerektiğini hatırlatan Güzelbey, "Çünkü organize sanayi siteleri ayrı bir yasa ile kurulmuştur. Ama yeni çıkan büyükşehir yasasıyla birlikte sınırlar genişler ve bir takım hizmetleri içine aldığında biz de belediye olarak gerekeni yaparız. Ama biz Sayın Valimiz ile birlikte orayı inceledik ve tam Oğuzeli yolu kavşağında 64 bin dönümlük bir hazine arsası olduğunu tespit ettik. Orada bir acil afet merkezi yapılıyor. Buranın içinde itfaiye de olacak. Eğer orası bir sanayi bölgesi ise sanayicimizin de orada biraz elini taşın altına koyması lazım" diye konuştu.
(MDC-ÖK-Y)

05.02.2013 10:01:36 TSI

Editör: Wan Haber