Farklı din ve mezheplere mensup kişilerden oluşan, yorumladıkları türküler ve ilahilerle tüm dünyaya sevgi ve hoşgörü mesajları veren Antakya Medeniyetler Korosu, faaliyetlerini rahatlıkla yürütebileceği Kültür ve Sanat Evi'ne kavuşuyor.
Farklı meslek gruplarından oluşan ve farklı din ve mezheplere özgü eserleri büyük bir başarı ile seslendirerek, insanları sevgi, barış ve hoşgörüde buluşturan koro için hazırlanan tarihi evin restorasyon çalışmaları yüzde 70 oranında bitirildi.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Vali M.Celalettin Lekesiz, Hatay'ı diğer illerden ayıran en önemli özelliklerinin başında farklılıkların uyum, ahenk ve hoşgörü içerisinde yaşaması olduğunu ifade ederek, "Bu güzellikten esinlenilerek kurulmuş olan Medeniyetler Koromuz, Hatay'ın sevgi, barış, hoşgörü ve insanlık anlayışını tüm dünyaya tanıtan bir koro. Bilindiği gibi bu tarihi yapıyı, koronun çalışmalarını rahatça yürütebilmeleri öte yandan konuklarımıza zaman zaman konser verebilmeleri için hazırlıyoruz. Restorasyonu büyük oranda tamamlandı ve şu ana kadar olan çalışmalar memnuniyet verici" dedi.
561 metrekare kapalı alana sahip olan ve 3 ayrı yapıdan oluşan evde, birinci yapıda 2 oda, iki katlı olan ikinci yapıda 5 oda, üçüncü yapıda ise 1 oda olmak üzere toplam 8 oda bulunuyor. Öte yandan bina içinde ve avluda olmak üzere küçük gruplar için zaman zaman konser verilebilecek uygun mekanlar da hazırlanıyor.
(ADM-AKL-Y)

30.01.2013 12:37:09 TSI

Editör: Wan Haber