Kütahya Simav Belediye Meclisi'nin, Şubat ayı ikinci olağan toplantısında kritik kararlar alındı.
6 gündem maddesiyle Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya AK Parti'den 2, DP'den bir üye mazeretleri dolayısıyla katılmadı.
Kütahya Barosunun talebi üzerine merhum Simavlı avukatlar Kemal Ülkem, Osman Albayrak, Hilmi Alanyalı ve Mustafa Küçüktekin'in isimlerinin ilçedeki bazı cadde ve sokaklara verilmesi yönündeki talebini daha sonra değerlendirmek üzere rafa kaldıran Meclis üyeleri, Muradınlar Mahallesinde oluşturulan TOKİ konutlarının bulunduğu bölgedeki bazı cadde ve sokaklara yöre sakinlerince belirlenen ağaç ve çiçeklerden oluşan isimlerin verilmesini oy birliğiyle kabul etti.
Besledikleri kedi ve köpeklerini kısırlaştırmak maksadıyla Belediye Veterinerine talepte bulunan vatandaşlardan dişi köpekler için 160, erkek köpekler için 60 TL ücret alınmasını oy birliğiyle kabul eden meclis üyeleri belediyede çalışan 48 memura yapılacak sosyal denge tazminatını belirlemek amacıyla sendikalarla pazarlığa oturmak üzere Belediye Başkanı Kasım Karahan'a tam yetki verdi.
Başkan Karahan, "Belediyemizin bütçesini sarsmadan, memurlarımızı da sevindirecek orta bir yol bulacağımıza yürekten inanıyorum. Şahsıma duydukları güvenden dolayı Belediye Meclis üyelerime teşekkürlerimi sunuyorum. Memurlarımızın sosyal denge tazminatını belirlemek üzere önümüzdeki günlerde sendika yöneticileriyle bir araya geleceğiz. Umarım memurlarımızı sevindirecek müjdeli haberler veririz" dedi.
Gündemin 5.maddesini oluşturan jeotermal abonelerden arıza bakım ücreti alınması yönündeki talebi reddeden meclis üyeleri gündemin 6. maddesini oluşturan yemekhanelerden önceden alınan 500 TL'lık katı atık bertaraf ücretlerinde komisyon raporuna uygun davranarak 250 TL alınmasını oy birliğiyle kabul etti.
Başkan Karahan alınan kararların Simav'a hayırlı olması temennisinde bulundu.
(MY-EFE)

08.02.2013 19:52:56 TSI

Editör: Wan Haber