Adıyaman İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı toplantısının ikinci oturumunda, 'yatırımların önü tıkanmasın' tartışması yaşandı.
Necmi Baykan başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, gündemdeki konuları görüştü. Gündemin maddelerinden olan merkeze bağlı Yarmakaya köyü Çişingir mevkiinde yapılacak;otel, akaryakıt, spor ve sosyal alanı içerisinde barındıracak olan kompleksle alakalı ilgili komisyonlar raporlarını okudu.
İlk olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Alkuş, konuyla ilgili 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planını okuyarak, idarenin hazırladığı dosyada eksik bilgilerin olduğunu, bu eksikliklerin giderilerek yeniden sunulması gerektiğini ve dosyanın idareye iadesini istedi.
Raporun okunmasından sonra meclis üyelerinden Abuzer Yaşar, turizm yatırımları başta olmak üzere dışarıdan Adıyaman'a yatırım yapmaya gelenlerin önlerine engel olmak yerine önlerindeki engellerin kaldırılması gerektiğini, küçük hataların büyük yatırımların önünü tıkamasına engel olunması gerektiğini vurguladı.
Meclis üyesi İsmail Kuşoğlu ise, yatırımcılara engel değil hız verilmesi gerektiğini, evraklarda olan eksikliklerin giderilmesinin istenmesini, yatırımcıya yardımcı olunmasını istedi.
Mecliste bulunan İmar ve Kentsel İyileştirme Şube Müdürü Tevfik Deniz de, imar mevzuatının çok geniş olduğunu, konunun sadece kendileriyle alakalı olmadığını, başka şubeleri de ilgilendirdiğini ifade ederek, kanunlar doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.
Meclis Başkanı Necmi Baykan, yatırımcıların önünün tıkanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, dosyanın sadece idareye gönderildiğini, idare tarafından dosyanın tamamlanmasının ardından tekrardan meclise gelebileceğini aktardı.
Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Mehmet Can Erdoğan, aynı dosyayla ilgili olarak hazırladıkları raporu okuyarak, dosyanın kendileri açısından olumlu olduğunu kaydetti.
Meclis üyeleri, her iki komisyonun raporunu da onayladı.
Meclis daha sonra, Gölbaşı ilçesi Asfalt Mahallesi'nde mülkiyeti il özel idareye ait olan yere ilkokul yapılmasıyla ilgili, yerin Milli Eğitim Bakanlığı'na devrini onayladı.
(AHM-SO-Y)

04.02.2013 12:30:50 TSI

Editör: Wan Haber