Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, sözleşmeli çalışan ve çalıştırılacak işçilerin maaşlarının, memur maaşlarından yüzde 10 daha fazla olmasına yönelik komisyonda oy çokluğu ile alınan karar yerine, idare görüşü olan 'maaşlar eşitlensin' oylandı. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Biliyorsunuz ki metro ve diğer borçlardan dolayı bir kısıtlama içindeyiz, sıkıntıdayız" dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı 3. oturumu, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yönettiği oturumda, pazartesi günkü oturumda komisyonlara havale edilen 'sözleşmeli personel ücreti' ve 'şube müdürlüğü oluşturulması' maddeleri görüşüldü.
Sözleşmeli çalışan ve çalıştırılacak işçilerin maaşlarının, memur maaşlarından yüzde 10 daha fazla olması için komisyonda oy çokluğu ile alınan karar hakkında konuşan Aldırmaz, "Bu karar böyle geçerse, mevcut arkadaşların sayısını yüzde 10 azaltmamız söz konusu olabilir, eğer bütçe kaynakları uygun olmazsa. Ama böyle takdir etmişsiniz ben bir şey demiyorum. Bütçeye bakacağız" dedi. İdarenin bu görüşü, oy çokluğu ile kabul edildi. Aldırmaz'ın açıklaması mecliste kısa bir gerginliğe neden oldu. CHP'li Asuman Tapanyiğit, eldeki mevcut imkanlarla, işçi çıkarmadan yüzde 10'luk artışın verilmesi gerektiğini belirterek, "Sayın Başkan meclisi tehdit ediyorsunuz. Bu belediye yüzde 10 artış verildi diye işçi çıkarak durumda değildir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Aldırmaz tartışma üzerine yaptığı konuşmasında, şunları söyledi:
"Biliyorsunuz ki metro ve diğer borçlardan dolayı bir kısıtlama içindeyiz, sıkıntıdayız. Bugün Türkmenbaşı Bulvarı ve Obalar Caddesi'nin partilerimizin ve sizlerin desteği ile kamulaştırılması yapıldı ve yıkılıyor, 2 ayda tamamlanmış olacak. 30 metrelik bulvarın 2 köprü genişletmesi var; ciddi bir çalışma yapıyoruz. Sizlerin verdiği destekler var ama sıkıntıda olduğumuz bilinmeli. Bizim bu yüzde 10'u ödeyecek durumumuz olsa gayet tabi çıkartma yapmayız. Eğer imkanlar el vermezse de bu kısıntıya gitmek durumundayız. Yüzde 10 buraya koyduğunuz zaman, yüzde 10 da eksiltmek zorundasınız."
Konuşmaların ardından, memurlar ile sözleşmeli işçilerin aldığı ücretlerin eşit olmasına yönelik idare görüşü, oy çokluğu ile kabul edildi.

ÖZER, YİNE AKSAGAZ'A YÜKLENDİ
CHP'li Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer ise gündem dışı yaptığı konuşmasında, daha önceki konuşmalarında da dile getirdiği, AKSAGAZ'ın, yaptığı çalışmalardaki tahribata değindi. Özer, "Bugün evden çıktım, bir aydır kazdıkları yerden tozlar kalkıyor. Bu kadar duyarsız, bu kadar kendi başlarına buyruk bir firma olamaz. Sayın Başkan bunların üzerine hızla gitmek zorundasınız. Örneğin; istediği gibi kazı yapıyor, geliyor yolu kapatıyor; yahu arkadaş haber verin, burada oturan insanlar var, arabaları olan insanlar var. Hadi ona katlanıldı. İstedikleri gibi işi bitiriyorlar. Ardından, kazdıkları yeri düzeltmiyorlar" diye konuştu. Başkan Vekili Aldırmaz ise firmayı tekrar ikaz edeceklerini söyledi. Aldırmaz, meclis üyelerinin, İncirlik'teki ibadethaneye saldırı konusundaki 'kınama' yapılması ısrarları konusunda ise şunları kaydetti:
"Gerek Genelkurmayımız, gerek hükümetimiz konunun üzerinde duruyor, inceliyor. Ama şu anda kesin bir kanıt olmadığı için yorumda yapamıyoruz. Biz dinimize, Kuran'ımıza, mukaddesatımıza, ibadethanelerimize saygılıyız, herkes de saygı olmak mecburiyetindedir. Eğer hakikaten öyle bir şey olduğu kanıtlanırsa, doğru çıkarsa biz meclis olarak ta, Türkiye Cumhuriyeti olarak ta, bunun karşısında dik durmayı gayet iyi biliriz."
(SZP-AKL-Y)

16.01.2013 17:49:23 TSI

Editör: Wan Haber