Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan komisyon üyeleri seçiminde, partisi aday göstermediği halde İmar Bayındırlık Komisyonu'na seçilmek isteyen Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) Murat Türk, krize neden oldu. Uzun süren tartışmaların ardından listeye eklenen Türk, muhalefet partili meclis üyelerinin de desteğini alarak komisyon üyeliğine seçildi.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı 4. birleşimi, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yönettiği oturumda, encümen ve denetim üyeleri ile ihtisas komisyonlarının belirlenmesi için seçim yapıldı. Meclis salonuna yerleştirilen gizli bölme ve seçim sandığı aracılığı ile yapılan seçimlerde, partisi aday göstermediği halde İmar Bayındırlık Komisyonu'na seçilmek isteyen Murat Türk, krize neden oldu. AK Parti Grup Sözcüsü Abdulllah Doğru, yasalara göre gereken 3 adayı belirlediklerini, Türk'ün listeye eklenmemesi gerektiğini savundu. Doğru, "Benim hangi üyeyi belirleyeceğime diğer meclis üyeleri karar veremez. Bizim belirlediğimiz isimler bunlar, onun haricinde başka bir hukuk yolu biliyorsanız söyleyin" dedi. Türk ise AK Partili olduğunu ve tüzüğe göre aday olmasının önünde bir engel olmadığı ifade ederek adaylıkta ısrarcı olunca, mecliste tansiyon yükseldi. Bağımsız aday olması yönünde yapılan ısrarlara rağmen Türk kararından vazgeçmeyince, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut'tan izlenecek yol hakkında bilgi vermesini istedi. Yapılan uzun süreli görüşmelerin ardından Türk'ün, diğer AK Partili adaylar Abdullah Doğru, Necati Cengiz ve Sıtkı Polat ile birlikte aday olmasına, en çok oy alan AK Partili meclis üyesinin İmar Bayındırlık Komisyonu'na seçilmesine karar verildi. Verilen kararın ardından, oy pusulalarının tekrar hazırlanması için meclise 10 dakika ara verildi.
Aradan sonra devam eden oturumda yapılan seçimlerde muhalefet partili meclis üyelerinin de desteğini alan Türk, partisinin belirlediği Sıtkı Polat'ın yerine komisyona seçildi.
(SZP-AKL-Y)

17.01.2013 17:03:32 TSI

Editör: Wan Haber