Samsun İl Genel Meclisi toplantısında, taşımalı eğitimde sorun olduğu belirtilen D-4 özel yetki belgesi konusu görüşüldü.
Samsun İl Genel Meclisi şubat ayı üçüncü birleşimi, Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Salıpazarı ilçesindeki ilköğretim okullarındaki barınma, ısınma, taşıma ve derslik konusuyla ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'nun raporu görüşüldü. İncelemeler sonrasında rapor hakkında bilgi veren Komisyon Başkanı Mehmet Yıldırım, Salıpazarı ilçesinde lise öğrenci sayısının 839 olduğunu ve bunların 552'sinin taşımalı eğitimden faydalandığını söyledi. İlçe merkezine öğrenci yurdu yapılması halinde taşımalı eğitimden kaynaklanan maliyetlerin azalacağını söyleyen Başkan Mehmet Yıldırım, eğitimin kalitesinin de daha da artacağını söyledi. İlçede bir başka sıkıntının ise taşımacılık yapan servislerdeki D-4 yetki belgesinin olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Yıldırım, "Servis taşıma ihalesi şartnamesinde ihaleye katılacak araçlarda D-4 yetki belgesi şartı aranamamasına rağmen, Karayolları Taşıma Yönetmeliği'ne istinaden D-4 yetki belgesinde diretilmesi, servis şoförlerini maddi ve manevi şekilde etkileyeceği gibi, araçların bu nedenle ihaleden çekilmesi sonucunda taşımalı eğitimin çökmesine sebep olabileceği göz önüne alınarak, güvenlik güçlerimizin yönetmeliği özenle uygulamaya çalışırken bu hususu da dikkate almaları eğitimin sorunsuz devam etmesine katkı sağlayacaktır" dedi.
Yıldırım ayrıca, 07 Ocak 2013 günü Salıpazarı ilçesinde yaşanan kar felaketi sonrasında köyde mahsur kalan öğrenciler için gece-gündüz çalışan yetkililere ve personellere teşekkür etti.
Toplantıda, Çarşamba ilçesinde taşımalı sistemle eğitimlerine devam eden öğrencilerin taşınmasındaki karşılaşılan sorunların belirlenmesiyle ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'nun raporu görüşüldü. Rapor hakkında bilgi veren Komisyon Başkanı Mehmet Yıldırım, "Çarşamba ilçemizde de Salıpazarı ilçemizde de görülen D-4 özel yetki belgesi sorunu vardır. İlçede taşımalı servis hizmeti veren 599 araç var. Bu araçlara 'D-4 özel yetki belgesi yok' diye büyük miktarlarda cezai işlem uygulandığı gözlemlenmiştir. Bu konunun çözüme ulaşılması için İl Milli Eğitim ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne gerekli yazılar yazılmıştır. Yapılan görüşmeler sonucunda konunun İçişleri Bakanlığı'na bildirildiği ve gelecek olan talimat doğrultusunda hareket edileceği bildirilmiştir" diye konuştu.
Meclis toplantısı, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'nun Ladik ve Kavak ilçelerinde bir dönem yaygın olan manda yetiştiriciliği ile ilgili raporu ve gündem dışı görüşmelerle son buldu.
(HAK-SLH-Y)

06.02.2013 17:48:56 TSI

Editör: Wan Haber