Bursa'da iki defa dolandırıldığı iddiasıyla dava açan şahıs, "kovuşturma yapılmasına yer olmadığı" yönünde karar verilince TBMM ve Bursa Cumhuriyet Savcılığına "Beni, eşimi ve çocuklarımı idam edin" yazılı dilekçe verdi.
Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde ikamet eden Mustafa Türedi (36), 1998 yılında Deniz Harp Okulu'nda vatani görevini ifa ederken gözüne ağaç dalı batmasının ardından çürük raporu verilerek memleketine gönderildi. Sağ gözüne aldığı darbeden dolayı görme yetisini yüzde 35 oranında kaybeden Türedi, aldığı eğitimin zor olduğunu belirterek mahkemeye gitti. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, Türedi'nin gazi statüsüne alınması yönünde karar bildirdi ancak mahkeme, Türedi'nin eğitim esnasında gözüne ağaç dalı batmasından dolayı gazi statüsüne alınamayacağı yönünde karar verdi. Mahkemenin kararından sonra Türedi'ye ödenen gazilik maaşı da kesildi.
Çürük raporu aldıktan sonra Bursa'ya yerleşen Türedi, elektrik işleriyle uğraşmaya başladı. Bursa'da bir kişiden otomobil satın alan Türedi'nin aracı iddiaya göre gasp edildi. Mahkemeye giden Türedi, dolandırıldığını iddia ederek dava açtı. Şahsın şikayetini inceleyen mahkeme, iddialar hakkında yeterli delil bulunmadığı için dilekçede yazılı olan suçların oluşmadığına hükmetti.
3 ay sonra başka bir kişi ile aralarında alacak verecek meselesi bulunan Türedi, borcu olan kişiyle tartıştı. Alacaklı, evine gelerek eşi ve çocuklarını tehdit ettiğini öne sürdüğü Türedi'yi çocuklarının önünde darp etti. Bunun üzerine mahkemeye giderek dava açan Türedi, bu davayı da kaybetti.
Yaşadıklarının ardından bunalıma giren Türedi, TBMM ve Bursa Cumhuriyet Savcılığına, "Beni, eşimi ve çocuklarımı idam edin" yazılı dilekçe verdi. Savcılık ise dilekçeyi alarak işleme koydu.
Türedi, "Ben elimdeki evraklarla hareket ediyorum ancak mahkeme benim delillerimi kabul etmiyor. Ben mahkeme ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden beni idam etmelerini istiyorum. İddia ettiğim konuların hepsinin belgesi var. Eşimle ayrılma aşamasına geldim. Ben birilerinin bana maddi para yardımda bulunmalarını istemiyorum. Sadece idam edilmek istiyorum" dedi.
Türedi'nin 6 yaşındaki Zarife ve 2 yaşındaki Ela isminde kızları ise boynuna sarılarak babalarını teselli etmeye çalıştı.
(ET-İHS-GS-Y)

24.01.2013 10:26:55 TSI

Editör: Wan Haber