Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'böcek' açıklaması ile gündeme yeniden gelen yasa dışı dinlemeler, Meclis'te kurulacak araştırma komisyonu ile araştırılacak.
CHP ve MHP'nin ardından AK Parti de yasa dışı dinlemelerle ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge vermeye hazırlanıyor. Tüm parti gruplarının aynı yöndeki önergelerinin birleştirilerek görüşülmesi ve araştırma komisyonunun gelecek hafta kurulması planlanıyor.
Başbakan Erdoğan'ın dinlendiğini açıklamasının ardından yeniden gündeme gelen yasa dışı dinlemelerin araştırılması için harekete geçen AK Parti, CHP ve MHP'nin de aynı yöndeki önergelerine destek verdi. Meclis'te oluşturulacak araştırma komisyonunun gelecek hafta tüm parti önergelerinin birleştirilerek görüşülmesi ve kabul edilmesinin ardından çalışmalarına başlaması öngörülüyor. Komisyon, üç ay boyunca hem yasadışı telefon ve ortam dinlemelerini hem de yasal dinlemelerin yasa dışı olarak servis edilmesi konularını inceleyecek. Dinlemelerin yasal sınırları konusunda uzmanları dinleyecek olan komisyon, dinleme mağduru olan kişilerin bilgisine de başvuracak.
16 üyeli olması beklenen komisyonda temsil oranına göre AK Parti'den 10, CHP'den 3, MHP'den 2 ve BDP'den de 1 üye bulunacak.
(MÜG-CC-Y)

16.01.2013 17:38:16 TSI

Editör: Wan Haber