Zonguldak Belediyesi Meclis Toplantısı'na AK Partili Meclis üyeleri damgasını vurdu. AK Parti'li üyeler, CHP'li üyelere "Sizinle mahkemede hesaplaşacağız" diyerek salonu terk etti.
Zonguldak Belediyesi Şubat Ayı 3. Toplantısı Belediye Nikah Salonu'nda yapıldı. Yoklamanın ardından konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Belediye Meclisimizin Şubat ayı toplantısının üçüncü birleşimini belediyemiz ve şehrimiz için hayırlı olması dileğiyle açıyorum" dedi.
AK Parti Zonguldak Belediye Meclisi Üyeleri, Belediye Başkanına yetki verilip verilmediği konusunda hem fikir olmadı.
Bunun üzerine AK Partili Meclis Üyesi Karagüzel, geçen oturumda burada bir uyarıda bulunduklarını belirterek şöyle konuştu: "Uyarılarımız çerçevesinde meclisi terk etmiştik. Tabi bu zaman diliminde gerek CHP Grup Başkanvekili, gerek komisyon Başkanı Engin Marangoz ile neye karşı çıktığımızı, neleri meclise yanlış getirdiğimizi paylaşmış o maddeleri çekerseniz meclis oturumuna katılacağımızı söylemiştik. Ama söylediklerimizi duymuyorsunuz. Artık sizinle mahkemede hesaplaşacağız. Aralık ayının 14'ünde sözleşme imzalıyorsunuz. Aynı işlerle gelip belediye meclisinde yetki istiyorsunuz. Belediye meclis üyeleri sizin iradeniz yok mu? Eğer belediye başkanına güveniyor olsaydınız o zaman ona yetki verseydiniz. Bu gün bu yapılan iş yasa dışıdır. Sizi uyarıyoruz. Sizinle mahkemede hesaplaşacağımızı beyan edip bu salonu terk ediyoruz."
Bunun üzerine CHP Belediye Meclisi Üyesi Adil Bahadır ise "Bu arkadaşlar bu protestolarını yapıyorlar. Protesto etmeleri hiç önemli değil. Halk bize burada görev vermişse hep beraber çözelim. Zonguldak'ta yapılanları herkes görüyor. Protesto etmekle çözüm olmaz" dedi.
Duruma tepki gösteren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise "Yüce meclisi bu şekilde protesto etmeye kimsenin hakkı yok. Yetki konusunda, arkadaşların tabii ki başkanlarına bana güvendiklerini ben çok biliyorum ve teşekkür ediyorum. Kimseye güvenip güvenmeme konusunda başkasına soracak halimiz yok" diye konuştu.
(OA-HO-Y)

11.02.2013 16:15:48 TSI

Editör: Wan Haber