Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıda, meclis üyesi Akti'nin oturduğu koltuğa üzerinde 'unutmayacağız' yazılı fotoğrafı bırakıldı. Akti ve Altındaş için saygı duruşu ve okunan duaların ardından meclis üyeleri Akti ile ilgili duygularını dile getirdi. İlk olarak konuşan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, yaşamlarını yitirenlerin ailelerine ve bütün halka başsağlığı diledi. Bozbay, acı bir gün yaşadıklarını, arkadaşları şahsında bugüne kadar bu uğurda mücadele ederken yaşamlarını yitirmiş olanları saygıyla andıklarını ifade etti. Bozbay, son olarak bu tür durumlarda söylenecek sözün olmadığını, hayatın devam edeceğini, ancak bu acının bitmeyeceğini söyledi.


AK Partili meclis üyesi Kerem Baynal ise, kelimelerin yetersiz kaldığı bir anı yaşadıklarını söyledi. Baynal, “Tahsin kardeşimizi tanımanın gururunu ve kaybetmenin de acısını yaşıyoruz. Acının ne kadar etkili olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. İki kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah yakınlarına sabırlar versin. Grubumuz adına acılarını yüreğimizle paylaşıyoruz. Allah böyle acıları kimseye göstermesin. Tekrar Allah’tan rahmet ve sabır diliyoruz" dedi.


Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler ile meclis üyeleri Abdulbasit Bildirici ve M. Fehim Oflas’ın da yaptığı konuşmaların ardından meclis divanına komisyonların önergeleri sunuldu. Sunulan önergeler oylamaya sunularak kabul edildi.

Editör: Wan Haber