Ardahan'da CHP, DSP ve BDP'li İl Genel Meclis üyeleri meclis toplantılarına katılmayan AK Parti'li Meclis üyelerinin, üyeliklerinin düşürülmesini istediklerini belirterek gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını ifade etti.
İl Genel Meclisi toplantı salonunda toplanan CHP, DSP ve BDP'li Meclis üyeleri ile parti il başkanlarının birlikte yaptıkları basın açıklamasında AK Parti'li Bedrettin Çakıcı ile AK Parti İl Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Yunus Baydar'ın, toplantıya katılmadıkları gibi sahte imzalarla katıldıklarını göstermeye çalıştıklarını ileri sürdü. Basın açıklamasını CHP, DSP ve BDP adına yapan DSP İl Genel Meclis Üyesi Necdet Kanbir, "Aralık 2012 İl Genel Meclisi toplantılarında hukuksuzluk, hukuka saygısızlık, hukuka aykırılık tekrarlanmış, İl Genel Meclisi Başkanlığı'nı meşgul ve işgal eden İktidar Partisi mensubu, AK Parti'li Bedrettin Çakıcı ve yine İktidar Partisi, AK Parti İl Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Yunus Baydar'ın, kaynağını bilgisizlikte de bulan hukuka saygısızlığı yargıya taşınma aşamasına gelmiştir. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 21. maddesi üç nedenle İl Genel Meclisi üyeliğini sonlandırmayı düzenlemektedir: 1Ölüm ve İstifa halinde, 2-3 gün üst üste toplantılara, mazeretsiz ve izinsiz olarak katılmama halinde ve Seçilme yeterliliğini kaybetme halinde. Adı geçen meclis üyeleri ikinci ve üçüncü bentlerde sayılan hallerin hayata geçmesine vesile olan müsebbiplerdir. Bu da yetmiyormuş gibi ikinci hali hayata geçirecek bir işe de vesile olmuşlardır. Şöyle ki; son dakikada kim ya da kimlere sormuş iseler, durumun vahametini kavramış ve kendilerine bir suç ortağı yaratarak, birilerini yönlendirerek, kendi adlarına düzenlenmiş sahte bir dilekçeyi, İl Özel İdaresi Encümen Müdürlüğü'ne ulaştırmış, meclis birinci başkan vekiline ulaştırmış ve izinli sayılmaları talep edilmiştir. Kendileri il dışında oldukları halde, anlık 'uyanmanın', son dakika hata şokunun yarattığı şaşkınlıkla, 'Islak imzalı' 'izin' dilekçeleri meclise ulaşmıştır. Bu sahte evrakın hiç bir hukuki geçerliliği bulunmamaktadır. 07.12.2012 günkü toplantıda, durum, tarafımızdan gündeme taşınmış, ancak yeni bir hukuksuzlukla, bu konuda İl Genel Meclisi'nin değerlendirme ve karar vermesi, başkanlıkça engellenmiştir. Tüm bu yaşananlar delilleriyle sabittir. Her şeye rağmen, adı geçen meclis üyelerinin son bir davranışla, tüm bu hukuksuzluklara son veren ve kendi siyasi geleceklerini de yok etmelerine engel olabilecek hamleyi yapabileceklerini düşünüyoruz; bu davranışta, yaptıkları nın telafisi için İl Genel Meclisi Üyeliklerinden istifa etme ve böylece hatalarının bedelini, bireysel olarak göğüsleme cesareti gösterebilmeleridir'' şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Baydar ise iddialarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Biz bu tür iddiaları ciddiye almıyoruz Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından şunu söyleyebilirim kanun açık, 3 gün izinsiz veya mazeretsiz toplantılara katılmayan meclis üyelerinin üyelikleri ile ilgili konu meclis üyeleri yetkisinde değildir. 3 gün üst üste bu kuralı ihlal etmemişiz. Böyle bir durum söz konusu değil. Asılsız bir iddia." dedi.
(OY-AT-Y)

10.12.2012 17:20:39 TSI

Editör: Wan Haber