Meclis'in Çankaya kapısında bir elinde benzin bidonu bulunan genç, diğer elindeki kuru sıkı tabancayı başına dayadı. 12 bin lira borcu bulunduğunu söyleyen eylemci, Meclis'te görevli bayan polis tarafından ikna edilerek eylemini sona erdirdi.
Edinilen bilgiye göre, TBMM'nin Çankaya kapısında bulunan güvenlik noktasına yürüyerek gelen bir kişi, elindeki silahı başına dayadı. Diğer elinde ise benzin bidonu bulunan Fatih D. (19), Meclis polisini alarma geçirdi. Samsun'un Çarşamba ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen genç, 12 bin lira borcu olduğunu belirterek çaresiz kaldığını ifade etti. Eylemciyi ikna etmek için uzun süre dil döken bir bayan polis, 12 bin liralık borcunun ödeneceği sözünü verdi. Bayan polis uzun uğraşları sonucu genci ikna ederek eylemden vazgeçirdi. Eylemcinin kullandığı silahın kuru sıkı tabanca olduğu anlaşıldı. Fatih D., polis tarafından gözaltına alınarak bir süre Meclis'te sorgulandı. Eylemci daha sonra Kavaklıdere Karakolu'nda götürüldü.
Bu arada eylem sırasında Meclis nizamiyesine gelen CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, hükümetin yanlış ekonomi politikalarının çaresiz kalan insanları intihara sürüklediğini öne sürdü.
(ZÇ-ÖZ-Y)

06.02.2013 14:44:24 TSI

Editör: Wan Haber