Sözcü Gazetesi’ndeki köşesinde “Meclis 4 defa çağırdı Hakan Fidan gitmedi” başlığı ile yazdığı yazıda, Meclis’te kurulan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu ile ilgili yazan Öztürk, güvenlikten ve istihbarattan sorumlu olan MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Güvenliği Müsteşarı Dervişoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, defalarca çağırılmasına rağmen gitmediklerini belirtti.

Saygı Öztürk’ün Sözcü’de yayınlanan yazısı şöyle: Meclis'te kurulan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu bugüne kadar dört toplantı yaptı. MİT Müsteşarı Fidan Kamu Güvenliği Müsteşarı Dervişoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz bu toplantılara katılmadı.

Bölücü ve dinci terör örgütlerinin eylemleri devam ederken, alınması gerekli önlemleri belirlemek amacıyla TBMM'de kurulan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun bugüne kadar yaptığı 4 toplantıya, davet edilmelerine rağmen MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz katılmadı. Müsteşar ve genel müdürler, yerlerine yardımcılarını ya da başka görevlileri komisyona gönderiyor.

FİDAN'IN BİLGİ VERMESİ İSTENDİ
 
Başkanlığını AKP Milletvekili Emrullah İşler'in yaptığı Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nda, CHP'li üyeler Engin Özkoç, Barış Yarkadaş, Tuncay Özkan ve Hilmi Yarayıcı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın komisyona gelip gelişmelerle ilgili bilgi vermelerini istedi. Bu isteğe MHP Milletvekili Mehmet Erdoğan da katıldı. Müsteşar Hakan Fidan'ın davet edildiğine ilişkin açıklama, komisyon başkanı İşler'den izin alınıp açıklandı.

2 İSİM OLMADI, LEKESİZ ÇAĞRILDI

MİT Müsteşarı Hakan Fidan komisyona davet edilmesine rağmen, mazeretsiz olarak toplantıya katılmadı ve bundan sonraki toplantılara da katılmayacağı bilgisi verildi. Bunun üzerine Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu'nun komisyona bilgi vermesi istendi. Ancak, Dervişoğlu'nun da gelemeyeceği bildirildi. Fidan ve Dervişoğlu gelmeyince, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in komisyona davet edilmesi kararlaştırıldı. Celalettin Lekesiz de komisyona gelmek istemedi ve yerine yardımcısını gönderdi.

DAİRE BAŞKANLARI RAPOR SUNDU

Ayrıca komisyon toplantılarına İstihbarat Dairesi Başkanı'nın yanı sıra konularına göre ilgili daire başkanları gelip bilgi sundu. Komisyona, bürokratların ayrıntılı bilgi vermeyip, daha çok basında yer alan genel bilgileri ve istatistikleri aktardıkları bildirildi. Komisyon üyelerine, içeride yapılan görüşmeleri açıklamayacaklarına ilişkin yemin ettirilmişti.

 

Editör: Wan Haber