Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "Görüşmelerin ve tartışmaların sağlıklı yürütülebilmesi bakımından meclis ziyaretçi trafiğine kapatıldı" dedi.
TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Mecliste 10 20 Aralık tarihleri arasında başlayacak olan 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarıları görüşüleceğinden, bu süreçte ziyaretçi kabul edilmeyeceğini açıkladı. Uslu, "Her bütçe döneminde olduğu gibi bu senede 10-20 Aralık tarihleri arasında hafta sonu da dahil olmak üzere mecliste bütçe görüşmeleri süresince ziyaretçi kabul edilmeyecek. Bütün ziyaretçilerimizin görüşmelerini mümkünse ya dışarda yapmalarını ya da 10 gün süreyle ertelemeleri gerektiğini ifade etmek istiyorum. Sayın milletvekillerimizin de gereken hassasiyeti göstereceklerini inanıyorum. Aksi halde bütçe görüşmelerini aksatan ziyaretçi yoğunluğu, bütçenin sağlıklı bir biçimde görüşülmesine de engel olabilecektir. Bir taraftan bütçe konuşmaları, oylamalar, yoklamalar diğer yandan ziyaretçi yasağı devam ederken böyle bir durumda bütçenin sağlıklı bir biçimde görüşülmesi ve Türkiye'nin gerçeklerine uygun olarak çıkartılması çok da kolay olmayacaktır. O açıdan hem sayın milletvekillerinin hem de gelecek seçmenlerimizin bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum" diye konuştu.
Uslu, bütçe döneminde partilerin grup toplantılarıyla ilgili olarak, "Görüşmelerin ve tartışmaların sağlıklı yürütülebilmesi bakımından meclis ziyaretçi trafiğine kapatıldı. Bu konuda siyasi partilerde adet olduğu üzere grup toplantısı yapmıyorlar. 10 gün süre ile gerek sayın milletvekillerimizin gerekse seçmenlerimizin bu karara hassasiyeti gösterecekleri ve özenli davranacaklarını umuyorum" şeklinde konuştu.
(DY-ÖZ-Y)

06.12.2012 17:20:07 TSI

Editör: Wan Haber