Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), çocuklara yeni yıl armağanı olarak 'Keloğlan'dan sahneye uyarlanan "Keloğlan'ın Sırrı" ile 'Pinokyo'dan sahneye uyarlanan "Kuklacı" adlı çocuk müzikallerini sahneleyecek.
MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ünlü çocuk masalı 'Keloğlan'dan sahneye uyarlanan "Keloğlan'ın Sırrı" adlı çocuk müzikali 12 Ocak 2013'te Kültür Merkezi'nde, İtalyan yazar Carlo Collodi'nin çocuk romanı 'Pinokyo'dan sahneye uyarlanan "Kuklacı" müzikali ise 5 Ocak Cumartesi günü saat 11.00'de Silifke Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Melih Seskır'ın müziğini yaptığı, metni Ferdi Merter'e ait "Kuklacı" müzikalini Melih Öztürk sahneye koyuyor. Eserin kostüm ve dekor tasarımı Alev Tol, ışık tasarımı İbrahim Avcı'ya ait. Gösteriminden bu yana kapalı gişe oynayan eser, MDOB'un deneyimli sanatçı kadrosunca sahnelenecek.
Ünlü Türk masalı 'Keloğlan'dan hareketle sahneye uyarlanan "Keloğlan'ın Sırrı" çocuk müzikalinin Mersin prömiyeri ise 12 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'te Şef Aytug Ülgen yönetiminde Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde çocuklarla buluşacak. Eserin ikinci temsili de 17 Ocak 2013'te gerçekleştirilecek. Selman Ada'nın müziğini yaptığı, metni Şadi Erdoğan'a ait eseri Evin Atik sahneye koyuyor. Dekor tasarımı Kaan Güreşçi, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer, ışık tasarımı İbrahim Avcı, koreografisi Şebnem Şenel, koreografi uygulaması Tolga Ergen'e ait olan eserin koro şefliğini de Serhat Kaya yapacak.
Kalabalık bir sanatçı grubuyla sahnelenecek eserle ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Çocuklarımıza yönelik sorumluluklarımızı yerine getirirken adeta kılı kırk yarıyoruz. 'Keloğlan'ın Sırrı' eseri de bu düşünce doğrultusunda uzunca bir emeğin sonunda sahnelenmeye hazır hale geldi. Eserde sahne önü ve gerisiyle oldukça kalabalık oyuncu ve teknik personel görev yaptı. Yeni yılın ilk günlerinde Mersin prömiyerini yapacağımız 'Keloğlan'ın Sırrı' çocuk müzikali çocuklarımıza yeni yıl armağanı olsun" dedi.
(KYM-Y)

03.01.2013 14:13:21 TSI

Editör: Wan Haber