Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Çek operasının başyapıtı olan "Satılmış Nişanlı" komik operasını, Türkçe olarak Mersinli sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.
MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çek müziğinin kurucusu kabul edilen piyanist, orkestra şefi, besteci Bedrick Smetana'ın 1866 yılında ilk defa sahnelenen "Satılmış Nişanlı" adlı 3 perdelik komik operasının prömiyeri, yarın akşam Türkçe olarak gerçekleştirilecek. Kültür Merkezi'nde sahnelenecek ve Kenan Korbek'in sahneye koyduğu eserin orkestra şefliğini Jeremy Richard Silver ve Aytug Ülgen dönüşümlü olarak yapacak. Eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay'a, kostüm tasarımı Gülay Korkut'a, ışık tasarımı Tarı Deniz'e, koreografisi Neslihan Öztürk'e, koreografi uygulama ise Serbülent Biçer'e ait. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Bandosu'nun da rol aldığı eserde koroyu Oleg Constantinov hazırladı.
Komik operanın en önemli örneklerinden biri olan "Satılmış Nişanlı" operası ile ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Çek müzik kültürünün en önemli kurucu isimlerinden birisi olan Bedrick Smetana'nın komik operası 'Satılmış Nişanlı' eserini yoğun geçen hazırlık evresinden sonra Mersinli sanatseverlerin beğenisine sunulmak üzere hazır hale getirmiş bulunmaktayız. Aynı zamanda bunca yorgunluğun ardından Mersinli sanatseverlere hizmet etmenin huzurunu da taşımaktayız. Prömiyerini gerçekleştireceğimiz 'Satılmış Nişanlı' temsiline sanatseverleri beklemekteyiz" dedi.
(KYM-Y)

10.12.2012 13:39:01 TSI

Editör: Wan Haber