Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu'nun (MBTG) önemli bir misyon üstlendiğini ve bu misyonu başarıyla yerine getirmeye çalıştığını kaydeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, grubun çalışmaları hakkında GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer'den bilgi aldı.
2023 ihracat hedefi olarak belirlenen 500 milyar dolar rakamlarına ulaşılması yönünde başlatılan çalışmalar arasında, Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) bağlı olarak kuruluşu gerçekleştirilerek yurt içi ve yurt dışında çeşitli tanıtım faaliyetleriyle dünya gündemine girmeyi başaran Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu'nun (MBTG) önemli bir misyon üstlendiğini ve bu misyonu başarıyla yerine getirmeye çalıştığını ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, grubun çalışmaları hakkında GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer'den bilgi aldı.
Milletvekili Erdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Anadolu'nun bereketli topraklarında üretilen tarımsal ürünlerimizin global piyasalarda hak ettiği değere ulaşmasında, elbette ürün ve ülke bilinirliliğinin büyük önemi bulunmaktadır. 2023 hedefleri içerisinde gıda ürünlerinin ihracat payının büyüklüğü göz önüne alındığında, bu ürünler arasında Türk tarım sektörünün ürettiği ve insan sağlığı için son derece faydalı tarımsal ürünlerimizin uluslararası piyasalarda tanıtımının yapılması markalaşmanın da önünü açacaktır. TİM'e bağlı olarak kurulan ve Ekonomi Bakanlığımızın da desteklediği tanıtım gruplarımız içerisinde MBTG önemli bir yer tutmaktadır. Bu grupların yönetimleri de yine özel sektörümüzün önemli isimleri tarafından yürütülmekte, bilgi ve deneyimleri ürünlerin dünya genelindeki tanıtımında kullanılmaktadır. MBTG'nin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu Gaziantepli olup, sekretarya hizmetleri de yine Türkiye'nin gururu haline gelen Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Genel Sekreterliği tarafından gerçekleştirilmektedir. Gaziantep ticaret ve sanayide elde ettiği uluslararası başarıları tanıtım alanında da bir kez daha ortaya koymaktadır. Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Başkanvekili Şahin Batallı'nın şahsında bütün emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Grubun yurt içi ve yurt dışı çalışmalarında üzerimize düşen desteği her zaman vereceğimizi de ifade etmek istiyorum. Bu tür organizasyonlarda önemli görevler üstlenen ve Türkiye'nin sektörlerindeki ihracatının üç katı ihracat rakamlarına ulaşmayı başaran GAİB'e de ayrıca başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. GAİB Koordinatör Başkanı Sayın Abdulkadir Çıkmaz ve Genel Sekreter Salim Kocaer'in şahıslarında birlik üyeleri ve çalışanlarını bir kez daha kutluyorum" dedi.
(HD-SO-Y)

11.02.2013 11:25:17 TSI

Editör: Wan Haber