GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile 9. GAPFOOD Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarında yer alan Makarna, Bulgur Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) standı herkesin ilgi odağı oldu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehti Eker tarafından açılışı gerçekleştirilen GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile 9. GAPFOOD Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarına katılan MBTG standını ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'a makarna, bulgur ve bakliyat ürünlerinden yapılan çeşitli yemekler ikram edildi. Tahmazoğlu ve Çıkmaz uluslar arası tanıtımın önemine değinerek ülke ve ürün bilinirliliğinin arttırılması ihracatın arttırılmasını sağlar yorumunu yaptılar. Geçtiğimiz yıl TİM'e bağlı olarak kuruluşu gerçekleştirilen ve sekretarya hizmetleri GAİB Genel Sekreterliği tarafından yürütülen Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu'nun yurt içi ve yurt dışındaki başarılı çalışmalarını yakından izlediklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'nu kutlayarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Başkan Tahmazoğlu yaptığı değerlendirmede "TİM'e bağlı olarak yurt içi ve yurt dışında tanıtım atağına geçen MBTG'nun Başkan ve yönetiminin büyük bir bölümünün Gazianteplilerden oluşması, ayrıca grubun sekretarya yönetiminin GAİB tarafından üstlenmesi önemli bir gelişmedir. MBTG Başkanı Sayın Ahmet Tiryakioğlu'nun şahsında MBTG'nun çalışmalarına emeği geçenleri kutluyorum. Geçtiğimiz yıl yurt içi ve yurt dışı tanıtım faaliyetlerini yakından takip ettim. Tarımsal ürünlerimizin uluslar arası piyasalarda hak ettiği değere ulaşması ve bu ürünlere talebin arttırılması elbette tanıtımla ilgilidir. MBTG Başkanı Sayın Ahmet Tiryakioğlu ve ekibi bu anlamda önemli başarılara imza atmış, geçtiğimiz yıl yurt dışında başarılı çalışmalar yürütmüştür. Tarımsal ürünlerimizin dünya genelinde bilinirliliğinin arttırılması ve insan sağlığına faydalarının anlatılması elbette bu ürünlerin ihracatını da olumlu etkileyecektir. MBTG'nu kutluyor başarılar diliyorum" dedi.
GAİB'in bir çok projeye liderlik yaptığını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'da "2023 hedefinde lokomotif güç olarak gördüğümüz GAİB aynı zamanda uluslar arası arenada da bir çok projenin sahibi ve koordinatörü durumundadır. MBTG'nun yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği tanıtım faaliyetleri 2012 ihracat rakamlarına bu kalemlerle ilgili olarak önemli oranda yansıma sağlamıştır" dedi.
MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'da yapılan çalışmalarla ilgili olarak Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ı bilgilendirerek 2013 hedefleri ve yurt dışında düzenlenecek çalışmalar hakkında bilgiler vererek amaçlarının Türk tarım ürünlerini dünya mutfak kültüründe önemli bir yere taşımak olduğunu belirtti.
(HD-Y)

10.02.2013 15:38:43 TSI

Editör: Wan Haber