MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, yaptığı basın açıklamasında Suriye'deki katliamların bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi.
MAZLUMDER Gaziantep Şubesi'nde yapılan basın açıklamasına AGD, Darulhadis Cemiyeti, Kalemder, Özgür Eğitim-Sen, Furkan Vakfı, Suffader, İlim Yayma Cemiyeti, Kitapder gibi sivil toplum örgütleri de destek verdi. Grup adına açıklamayı yapan MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, Esad güçlerinin katliamının aralıksız devam ettiğini belirterek, "Tüm dünya halkları halen ateşi söndürmek için kararlı bir duruş sergilemiyor. Mart 2011'den bu yana 41 bin 129'u sivil ve 5 bin 47'si Özgür Suriye Ordusu askeri olmak üzere 46 bin 176 kişi hayatını kaybederken, insanlık faciasına dur demeyenlerden destek alan Suriye güçleri, ekmek kuyruğunda bekleyenlere bomba yağdırıyor. Çoluk çocuk demeden katlediyor. Ve Batı'nın içler acısı hali, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Arap Ligi ve daha nice kuruluşlar ise boş yere tartışırken Suriye'de insanlık ölüyor. Ve de mazlumların kapısını kışta çaldı. Bir yandan soğuk, bir yandan bombalar. 2 milyon çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya, gıda yetersizliği ve yokluk. Soğuk ile mücadele eden halk barışın gelmesi için dua ederken, Türkiye, Ürdün ve Lübnan'a sığınan ya da sınır yakınlarında çadırlarda yaşayan çoğunluğu kadın ve çocuk on binlerce Suriyeli hayata tutunmaya çalışıyor. Artık yeter. Günahtır, yazıktır, vicdansızlıktır. İnsan onuru ayaklar altında ve dünya sessiz. Derhal harekete geçerek, akan kanı durdurmak için birlik olmalıyız. Vahşetin son bulması için inisiyatif üstlenmeliyiz. Ey insanlık uyanın. BAAS rejiminin katliamları gün geçtikçe artıyor. Sessiz kalmak suç ortaklığıdır; katliamı durdurun. Baas çetesinin zulmünü görmeyenlere ve bu vahşet karşısında susanlara yazıklar olsun" dedi.
Suriye üzerinde emperyal çıkarları gereği Baas çetesine destek verenlere seslendiğini belirten Çelik, "Duyun sesimizi, Suriye'de özgürlük ve adalet talebiyle ayağa kalkan halka karşı yok etme operasyonu yapan diktatörü örtülü bir şekilde desteklemekten vazgeçin. Suriye halkının kanı üzerinden stratejik hesap yapan zalimler; aynaya bakın da utanın kendinizden. Ve yine çağrımızdır, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları Suriyeli siviller için seferber oldu. Şimdi onlara destek olma zamanıdır. Suriye halkı yararına gerçekleştirilen tüm kampanyalara katılalım. Suriye halkının ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olalım" diye konuştu.
(HD-Y)

25.12.2012 14:26:19 TSI

Editör: Wan Haber