İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep Şubesi tarafından açılan insan hakları okulu ilgi gördü.
Dernek binasında açılışı yapılan İnsan Hakları Okulu'nun ilk dersine, MAZLUMDER Genel Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Alkış, İlahiyatçı Yazar Mustafa Yıldız, MAZLUMDER Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, dernek üyeleri ve öğrenciler katıldı.
İnsan hakları konulu derse ilginin olmasından dolayı memnun olduğunu belirten MAZLUMDER Genel Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Alkış, "Doğrusu bu kadar ilgiyi Gaziantep'te beklemiyorduk. Yanıldık, yanıldığımıza seviniyorum. Katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Gaziantep bu konularda sorunlu bir yer biraz diğer bölgelere nazaran biraz daha işin maddi boyutuna fazla önem gösteren, sanayiye daha çok değer veren bir bölge dolayısıyla böyle sosyal konulara böyle adalet insan hakları ve benzeri konulara çok fazla ilgi duyulmuyordu. Demek ki yapısı değişmiş. İnsan hakları konusu çok önemli bir konu bu çağda çok önemlidir" dedi.
MAZLUMDER Şube Başkanı Abdurrahim Çelik , "İnsan Hakları Okulu'na beklentinin üzerinde başvuru vardı. Buda Gaziantep için çok sevindiricidir. Katılan arkadaşlara teşekkür ederim. Kurs bitiminde yatırımcılara katılım sertifikası bundan sonra ki açılacak olan insan hakları okulumuza daha çok ilgi bekliyoruz" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, İlahiyatçı Yazar Mustafa Yıldız, insan hakları giriş teorisi dersini anlattı.
(FS-MEF-Y)

05.01.2013 16:44:23 TSI

Editör: Wan Haber