MAZLUMDER'in iki ayda bir gerçekleştirilen Genel Yönetim Kurulu (GYK) Şubat dönemi toplantısı, Mersin Şubesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Kayseri Şubesini temsilen Şube Başkanvekili Ahmet Taş ve Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Yakışıklı'nın katıldığı toplantıya MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, başkan yardımcıları ve diğer illerden gelen şube başkanları ile GYK üyeleri katıldı.
Türkiye gündeminin değerlendirildiği toplantıda şubeler görüşlerini bildirdiler. Kılık kıyafet kanunu, başörtüsü yasağı, Doğu Türkistan meselesi, El-Ezher mezunlarının mağduriyeti, MAZLUMDER tanıtım materyalleri, Kürt Forumu, Suriye'de son durum ve İsrail'in Suriye'yi bombalama meselesi, yeni anayasada yaşanan gelişmeler, 28 Şubat yargı kararları gibi konular gündeme alınarak değerlendirildi.
İki gün süren GYK toplantısının akşam oturumuna Mersin'de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri davet edildi. Yaklaşık 20 derneğin icabet ettiği toplantıda MAZLUMDER'in dünü, bugünü, yarını konuşuldu. Dernekler hem kendi faaliyetlerini anlattılar hem de MAZLUMDER ile ilgili soru-cevap şeklinde istişarede bulundular.
MAZLUMDER GYK toplantısının ardından Kayseri Şubesi Başkanvekili Ahmet Taş ve Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Yakışıklı tarafından Anadolu Platformu üyesi Mersin Akdeniz Derneği, Adana'da bulunan Gönüllü Kültür Kuruluşları ve Osmaniye İlim Sanat ve Kültür Derneği ziyaret edilerek derneklerin faaliyetleri hakkında bilgi alındı. Bunun yanı sıra derneklerde bulunan üyelere MAZLUMDER'in faaliyetleri de anlatılarak gündemle ve MAZLUMDER ile ilgili sorulara da cevap verildi.
(ZB-Y)

05.02.2013 13:54:57 TSI

Editör: Wan Haber