Bölgede son dönemlerde bazı ilçelerde güvenlik güçleri ile yaşanan çatışmalarda çok sayıda can kaybı yaşandı. Çatışmalar sonucunda ev ve işyerlerinde de büyük tahribatlar yaşanıyor. Bu durum ise insan hakları kuruluşlarını kaygılandırıyor.

"OLAYLAR SIRADANLAŞTI"

Yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan, olayların adeta sıradanlaştığını ve kimseyi ilgilendirmediğini belirterek, "Ölümler, sokağa çıkma yasakları, tanklarla dövülen mahallelerdeki kayıplar, elektrik, su kesintileri, beyaz bayrak taşıyanların bile vurulması, duvarlara veya okul sınıflarına yansıyan ırkçı hezeyanlarla ilgili haberler ne kadar sıradanlaştı. O muhasara altındaki insanların aç olması, hasta olması veya nasıl bir psikoloji içerisinde oldukları bizi çok ilgilendirmiyor gibi" dedi.

"ÖLÜM ÜZERİNE SİYASET OLMAZ"

Yaşanan olayların ölüm üzerine yürütülen bir siyasetin işaretini verdiğini ifade eden Aslan, "Burnun dikine giden bir politika çözüme yoğunlaşacağına, nasıl daha fazla insan öldürebiliriz hesaplarını yapıyor. Hiç kimse uçurumun kenarına çekildiğimizi, linç edilen barış fırsatının elden kaçmakta olduğunu görmüyor. 200 binden fazla insan aylarca süren bu ağır yoğunluklu savaşın baskısına dayanamadı ve göç etti. Şu anda ağır kriz halini yaşıyoruz ve bunun devamı Allah göstermesin bir iç savaştır. Böyle bir sürece yuvarlanıyoruz, eğer önlem alınmazsa şimdi rahat olduğumuz kadar rahat olamayacağımızı ve herkesin yaptıklarıyla yüzleşeceği bir yangının içerisine çekileceğimizi herkes iyi bilmelidir."

Aslan, "Bu toprakların tamamı Suriye gibi olduğu zaman mı uyanacağız?" diye sordu.

Kaynak: Prestij Gazetesi - Adil Harmancı

Editör: Wan Haber