Açılışının ilk gününde Türk Halk Müziği sanatçısı Mazlum Çimen'i Van'a getiren Yörem Kültür ve Sanat Merkezi yetkilileri, amaçlarının Van halkına güzel bir gece yaşatmak olduğunu söylediler. Sanat merkezi bünyesinde konserlerin dışında halk oyunları, kültürel etkinlikler, öğrencilerin iyi bir eğitim alması konusunda çeşitli derslerde belirli saatlerde eğitim verileceğini belirten Yörem Eğitim Kültür Sanat ve G.S.K Derneği Başkanı Hazım Kaplan, “Sanatı yaygın hale getirmek ve sanatı doğuda etkin kılmak için böyle bir konser düzenledik. Ancak yerimizin dar olması nedeniyle sınırlı tuttuk. İnşallah bundan sonra böyle büyük organizasyonları kapalı spor salonunda düzenlemeyi planlıyoruz. Bunu da özellikle gençlerin sevgisini kazanmış, gençleri coşturacak sanatçıları getireceğiz. Bunun yanında yılda bir defa da büyük bir şölen yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Halkın ilgisinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Kaplan, “Açılış günü olması ve yerin dar olmasına rağmen halkımız yoğun talep gösterdi. Bu da bizleri memnun etti” ifadelerini kullandı.

mazlum-cimen-konseri.jpg

Konser sonunda Van’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten ünlü sanatçı Mazlum Çimen ise, “Van ve Hakkari’nin benim için özel yanları var. Hiçbir coğrafyada olmayan özellikler sadece Van ve Hakkari’de var. Bu iki ilde kendi mizahını yaratan bir toplum var. Bu, dünyanın herhangi bir yerinde bulabileceğiniz bir şey değildir. Bu kapsamda Van ve Hakkari’yi çok önemsiyorum. Van ve Hakkari, kendi sorunlarını ve acılarını biriktirip, onu mizaha dönüştürüyorlar. Bir toplumda mizah gelişiyorsa, o toplumla baş edemezsiniz. Onu kalıplaştıramazsınız. Bu özellik sadece Van ve Hakkari’de var” şeklinde konuştu.

mazlum-cimen-konseri-001.jpg

Vatandaşlar ise, böyle bir müzik dinletisi düzenledikleri için Yörem Sanat Merkezi yetkililerine teşekkür ettiler.

Editör: Wan Haber