Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü arasında "Maviyemiş ve Üzümsü Meyvelerin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü" imzalandı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ile Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu tarafından imzalanan protokolle, Rize, Trabzon, Artvin, Gümüşhane, Giresun illeri başta olmak üzere bölgemizdeki orman köylülerinin yanı sıra yöre halkına da ek gelir oluşturmak ve bu ürünlerden çok fonksiyonlu faydalanma yöntemlerini ortaya koymak, ülkemize daha fazla katma değer sağlamak, yapılacak olan araştırma, geliştirme, eğitim ve yayım faaliyetlerinde bulunmak amaçlanıyor.
İmza töreninde, ülkemizin tıbbi ve aromatik bitkiler yönünden oldukça zengin olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, bu konuda çok sayıda çalışma yapıldığı halde patentleşmeye gidilemediğinden ve yeterli ekonomik kazancın sağlanamadığından söz etti. Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, markalaşmanın ne denli önemli olduğuna dikkat çekti.
Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ise Genel Müdürlük bünyesindeki AR-GE ve Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesinin, bitkilerin etken maddelerinin tespitine yönelik çalışmalar yaptıklarını, ayrıca bu amaçla Afyon'da tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili merkez oluşturmaya başladıklarını söyledi. Kurtulmuşlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını da sözlerine ekledi.
Tören sonunda, Genel Müdür Mustafa Kurtulmuşlu tarafından, Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz İle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akbulut'a plaket takdim edildi.
Protokol imza töreninde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akbulut ile Orman Genel Müdürü Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Dr. Ahmet İpek, Orman Köy İlişkileri Dairesi Başkanı Mahmut Aydın ve Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Fuat Şanal ile ilgili Şube Müdürleri hazır bulundu.
(GF-ÖS-Y)

05.12.2012 14:31:08 TSI

Editör: Wan Haber