Mavi tur yatları sezonun başlayacağı mart ayına kadar bakıma alındı.
Mersin'in Erdemli İlçesindeki Türkiye'nin 3. büyük balıkçı barınağında bakımı yapılmak üzere bu yıl İskenderun bölgesinden de ilçeye bakım ve onarım için yatların geldiği bildirildi.
Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Taş, mavi tur yatlarının Erdemli'ye gelmesinin yöreye ekonomik manada iyi bir katkı sunacağını söyledi.
Taş, mavi tur yatlarının bakımının limanda Mart ayına kadar devam edeceğini belirterek, "Mart ayından itibaren yatlar denize indirilmeye başlar. Zaten sezon da Mart ve Nisan ayında açılmış olur. Mavi yolculuk hizmeti veren bu teknelerin, yatların bir kısmı Taşucu bölgesinden, bu yıl bir kısmı da İskenderun bölgesinden geldi" dedi.
İlk etapta 15 yatın bakımının yapılması için karaya çekildiğini dile getiren Taş, "Bakımı yapılmak üzere halende gelen yatlar var. Bu yatların hiç bir şey yapmayacağız deseniz bile en az 20-25 bin lira masrafı çıkıyor. Nedir bu masraflar dersek, kısaca karaya çekilmesi, boyası, temizliği, genel bakımı olarak ifade edebiliriz. Ayrıca teknelerin bakım ve onarımı için buraya gelmesi yöreye ekonomik manada iyi bir katkı sunacak. Esnafa katkı, sanayideki ustaya katkı, marangoza katkı, artı bir gelir oluşturuyor. Sektörde çarkların dönmesini sağlıyor" diye konuştu.

BALIK SEZONU ZAYIF GEÇİYOR
Öte yandan balık sezonu ile ilgili bilgiler de veren Taş, sezonun kısır geçtiğini söyledi.
Taş, "Balıkların korunma alanı olmadığından dolayı bölgemiz balık konusunda biraz kısır kalıyor. Balıkların yumurta bırakabileceği noktaların olmaması dolayısıyla denizimiz yeteri kadar verimli bir yapıya sahip değil. Ama yinede dil balığı, barbun, gümüş, lagos, mırmır, lüfer, karakulak gibi balıklar çıkıyor. Açıkçası kazanç umulanın altında kalıyor, önceki yıllara kıyasla durum kötüye gidiyor" dedi.
Beklentilerin bu yıl zayıf kaldığını anlatan balıkçılardan Mehmet Kertmen ise "Sezon zayıf geçtiği için bizlerde oturduk, ağlarımızı tamir ediyoruz. Maalesef beklentimiz biraz boşa çıktı. Günlük tamiratlarımızı yaparak zaman geçiriyoruz" diye konuştu.
(OKİ-ÖK-Y)

05.02.2013 09:27:12 TSI

Editör: Wan Haber