Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından '1 kapak 1 umut' kampanyası kapsamında toplanan kapaklar, 3 engelliye umut oldu.
Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, makamında düzenlenen tekerlekli sandalye teslim töreninde, emniyet personellerinin 98 bin kapak topladığını belirtti. Destek verdikleri kapak toplama kampanyaları sayesinde bugüne kadar 15 ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalye hediye edildiğini belirten Ceren, engellilere yönelik proje ve kampanyalara destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Ceren, "Destek verdiğimiz projelerin dışında biz kurum olarak da bugüne kadar 15 adet tekerlekli sandalyeyi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verdik. Bundan sonra da tüm emniyet teşkilatı olarak engellilerimize verdiğimiz desteği hız kesmeden sürdüreceğiz. Engellilerimizin her zaman yanındayız. Bugün de burada, Fadime Nur Esen, Zeynep Kaçar ve Arif Özkan isimli 3 engellimize tekerlekli sandalye hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, '1 kapak 1 umut' kampanyasına en büyük desteği, emniyet teşkilatının verdiğini belirtti. Bir yıldır devam eden kampanyaya Osmaniye'deki kurum ve kuruluşların da destek verdiğini kaydeden Aktürk, bugüne kadar 15 tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahibi engellilere dağıtıldığını ifade etti.
"1 kapak 1 umut" kampanyasına desteğin her geçen gün artarak devam ettiğini söyleyen Aktürk, "Bu anlamda bizlere en büyük desteği Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü veriyor. Onlar sayesinde bütün okullarımıza mavi kapak toplama kutuları dağıttık. Kampanyayı şehrimiz geneline yaydık. Toplanan kapaklarla çok sayıda engellimizi sandalye sahibi yaptık. Bu günde emniyet müdürlüğümüzün bütün birimleri engellilerimiz için mavi kapak toplayarak 3 engellimizin yüzünü güldürdü" diye konuştu.
(ADN-Y)

19.12.2012 14:26:51 TSI

Editör: Wan Haber