Sömestre tatilinde Bursa'dan Manisa'nın Soma ilçesindeki ailesini ziyarete giden Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi matematik öğretmeni 51 yaşındaki Halil İbrahim Doğan'dan 12 gündür haber alınamıyor. Doğan'ın kendisi gibi matematik öğretmeni olan eşi Sevinç Doğan, "Oğlum bana her gün 'Babam nerede' diye soruyor. Allah rızası için görenler, duyanlar bize haber versin" dedi.
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ikamet eden Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi matematik öğretmeni, bir çocuk babası Halil İbrahim Doğan, sömestre tatilinin başlamasıyla geçtiğimiz 26 Ocak Cumartesi günü Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yağcılı beldesindeki ailesinin yanına gitti. 31 Ocak Perşembe günü kahvaltısını yaptıktan sonra 'şifalı ot toplamak' için ormanlık alana giden Doğan'dan bir daha haber alınamadı. Ailesinin jandarmaya haber vermesiyle jandarma ve arama kurtarma ekipleri bölgeyi ablukaya aldı. Yapılan aramalara rağmen Halil İbrahim Doğan bulunamadı. Öğrencileri ve çevresince çok sevilen Doğan'ın kaybolması en çok eşi Sevinç Doğan'ı etkiledi.
Günlerdir gözyaşı döken Sevinç Doğan, "Eşim Halil İbrahim Doğan, karnelerin dağıtıldığı cuma günü babamın ameliyatının başındaydı. Sonra ameliyat iyi geçti, görüştük. Cumartesi günü sabahleyin erkenden ailesinin yanına ziyaret için varsa eksikliklerini karşılamak amacıyla, onları yalnız bırakmamak adına evimizden çıktı. Eşyalarını bir gün önce hazırlamıştık. Giderken gayet iyiydi. Pazar günü telefon etti, kendisiyle görüştüm, iyi olduğunu söyledi. Ailem yanımda olduğu için günler geçti. Cuma günü ailem bana söyleyince hemen yola çıktık. Perşembe günü kahvaltısını yaptıktan sonra temiz hava almak ve şifalı bitki toplamak amacıyla ormanlık alana gitmiş. Resmi makamlara müracaat edildi, her türlü aramalar yapılıyor. Herkes elinden geleni yapılıyor ama, o zamandan bugüne kendisinden haber alamadık. Çok duygularımı ifade edemiyorum, çok zor günler yaşıyoruz. Bu konuda bilgisi olanların, duyanların, Allah rızası için yardımcı olmalarını, bilgi vermelerini istiyorum" dedi.
Çok zor günler yaşadıklarını ifade eden Doğan, eşinin çok iyi bir insan olduğunu, herkes tarafından sevilen, sayılan bir kişilik olduğunu söyledi. Doğan, şunları söyledi:
"Eşimden haber alınamaması gerçekten zor durum. Bunu yaşayanlar, Allah kimsenin başına vermesin. Ayakta durmaya çalışıyorum ama oğlumla biz birbirimize destek vermeye çalışıyoruz. Oğlum, her gün 'Haber var mı?' diye soruyor. Gün geçtikçe takatimiz, dayanma gücümüz bitiyor. Görenlerin, duyanların Allah rızası için haber vermelerini, ulaşmalarını istiyorum. Gün geçtikçe çok daha zor oluyor. Kime nasıl konuşacağımı, ne yapacağımı bilemiyorum. Eşim, kimseye zararı olmayan kendi halinde, ailesine düşkün, herkese saygıyla, sevgiyle kucak açan, kendi halinde bir insandı. Geçimsizliğimiz, problemimiz yok. Zaman geçtikçe çok daha zor oluyor, ümitlerim. Allah'ım hayırlısını nasip eylesin."

"EN ÇOK SEVDİĞİMİZ ÖĞRETMENİMİZDİ"
Bölgede vatandaşların olay günü iki şüpheli otomobil gördüklerini belirten Sevinç Doğan, gözyaşları içerisinde eşi Halil İbrahim Doğan'ı görenlerin kendilerine ulaşmasını istedi. Doğan, "Allah rızası için sesleniyorum, görenler bize ulaşsın. 12 gündür büyük acılar yaşıyorum" dedi.
Halil İbrahim Doğan'ın Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi'ndeki öğrencileri de büyük üzüntü yaşıyor. Doğan'ın öğrencileri, "Kendisinin kaybolduğunu duyduğumuzda büyük üzüntü yaşadık. Okulumuzda en çok sevilen öğretmenlerdendi" diye konuştular.
(İHS-CC-Y)

11.02.2013 15:29:06 TSI

Editör: Wan Haber