DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Türkiye disiplinsiz bir yönetim anlayışı ile yönetiliyor. Ülkemizde örtülü bir şekilde başkanlık sistemi yaşanıyor. Bu doğru bir yaklaşım değil" dedi.
Türker, DSP Genel Merkezi'nde Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Erkan Kotevoğlu ve beraberindeki öğrenci heyetini kabul etti. Öğrencilere siyasete ilişkin tavsiyelerde bulunan ve sorularını cevaplayan Masum Türker, Türkiye gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Türker, Türkiye'de 1980'den sonra gençlerin siyasetten koparıldığını ancak Türkiye'de siyasetin gençlerle dinamizm kazanacağını belirterek, "Siyasete aktif olarak katılmanız, ülkemiz yararına olacaktır. Her partide gençlerin etkin olması, onların dinamizminden siyasetin mutlaka enerji alması gerekmektedir" dedi.
Siyasetin okunarak değil, yapılarak öğrenildiğini vurgulayan Türker, "Siyaseti dinamikleriyle birlikte kavramak istiyorsanız mutlaka siyasi partilerle temas halinde olmanız, sıcak siyasetin içinde yer almanız, belirli görevleri üstlenmeniz gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
Türker, gençlerin yönelttiği sorular üzerine Türkiye'de sol oy potansiyelinin yüzde 80 olduğunu belirterek, "Biz bu yüzde 80 oy potansiyeline talibiz" dedi. DSP'nin inançlara saygılı, laiklikten yana, iktidarı hedefleyen, daima doğruları söyleyen, halktan yana bir parti olduğunu anlatan Türker, şunları kaydetti:
"Biz doğrultu tutarlılığı olan bir partiyiz. Kavga eden değil, sorun çözen bir partiyiz. Yoksullukla mücadele eden bir partiyiz. Atatürkçü düşünceden yanayız. Üniter devlet yapımızın korunmasından yanayız. Biz bu düşünce ve duruşumuzla sol oy potansiyeli olan yüzde 80'e talibiz. Bütün sol partiler ayrı ayrı kollardan bu yüzde 80'e talip olursa parlamentoda sol bir koalisyon kurulabilir. Neden sağ bir partiyle koalisyon kuralım ki. Solu ayrı ayrı kollardan büyütelim ve iktidara taşıyalım. Hedefimiz budur."
Türker, Türkiye'de ciddi bir yeniden yapılanmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Türkiye disiplinsiz bir yönetim anlayışı ile yönetiliyor. Ülkemizde örtülü bir şekilde başkanlık sistemi yaşanıyor. Bu doğru bir yaklaşım değil" dedi.
(SU-CC-Y)

17.01.2013 17:51:44 TSI

Editör: Wan Haber